ANALYSER

Sterk debut for Galaxy S6 i Norge

Men passerer den iPhone 6?

Det er stor etterspørsel i Norge etter Samsungs nye toppmodell.
Det er stor etterspørsel i Norge etter Samsungs nye toppmodell. Bilde: Thomas Marynowski
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mai 2015 - 09:38

Telenor kommer med ujevne mellomrom med en oversikt over de ti smartmobilene selskapet har solgt flest av. I går kom selskapet med en slik oversikt, trolig for første gang siden februar.

Vår anmeldelse: En av de flotteste mobilene vi har testet

Galaxy S6

Tallene i oversikten gjelder for april og viser at etterspørselen etter Samsungs to nye Galaxy S6-modeller har vært stor. Til tross for at de to modellene først kom i salg den 10. april, har begge gått rett inn på topp 3 av listen.

Litt overraskende, kanskje, er det at Telenor har solgt flere av den dyre Edge-utgaven enn av den noe mer moderat prisede standardversjonen.

På toppen av listen troner fortsatt Apple iPhone 6.

Telenor oppgir ikke hvor stor avstanden er mellom de ulike plasseringene, men dersom etterspørselen etter Galaxy S6-modellene opprettholdes, kan det være at Apple må gi fra seg førsteplassen, i alle fall for en periode. Det har skjedd før.

Flere leverandører

Selv om Galaxy S5 aldri ble den salgssuksessen Samsung hadde håpet på, ligger den fortsatt på fjerdeplass på Telenors liste, foran iPhone 5S.

Både Sony og HTC har modeller inne på topp 10-listen, noe som viser at det er flere enn bare Apple og Samsung som kan lage attraktive modeller.

Markedstall: Samsung igjen kongen av smartmobil 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.