ANALYSER

Sterk forbedring i bredbånd-dekning

Bredbåndsdekningen i Norge har bedret seg radikalt siden 2003, men det er tungt å bygge ut til de siste.

6. apr. 2005 - 08:59

Selskapet Teleplan har på oppdrag for Moderniseringsdepartementet beregnet hvor mange husstander som kan få tilgang til ADSL eller andre former for bredbånd. Mens andelen for ett år siden var 77 prosent, kan nå 86 prosent av landets innbyggere få bredbånd om de vil.

- Vi ser en kraftig vekst og en dynamisk utvikling innen bredbånd. Vi er i ferd med å passere Finland og Sverige, sier statssekretær Eirik Lae Solberg i Moderniseringsdepartementet til Aftenposten.

Våren 2003 var 215 kommuner helt uten bredbånd. I dag er det bare ti kommuner som fortsatt ikke har bredbånd. Åtte av disse vil ha bredbånd i løpet av året. De to resterende kommunene som står uten bredbånd er Kåfjord i Troms og Rødøy i Nordland.

Statssekretær Lae Solberg tror at minst 90 prosent av husstandene vil ha mulighet til bredbånd dekket i løpet av året, men innser at de siste 5 prosentene fortsatt vil være en utfordring.

- Vi vil at markedet skal bygge ut, men ser ikke bort fra at det trengs egne tiltak i enkelte områder. Men det er viktig å ikke være for tidlig ute med disse. Da vil vi bremse utviklingen, sier Lae Solberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.