Sterk framgang for OpenOffice i Norge

Sterk framgang for OpenOffice i Norge

Brukertallet viser at gratispakken oppfattes som fullgodt alternativ til Microsoft Office.

Microsoft opplever OpenOffice.org, gratisalternativet til selskapets kontorpakke Office, oppfattes som et godt alternativ av dem som trenger tekstbehandling, regneark og presentasjonsprogram.

Under dagskonferansen Stiftelsen Åpne kontorprogram på norsk i Lillestrøm denne uken, forteller leder for Skolelinux, Halvor Dahl, at det nå er registrert 95.000 OpenOffice-brukere i offentlig og privat sektor.

De aller fleste brukerne er i skoleverket, og Skolelinux har en nøyaktig opptegnelse over hvilke kommuner som kjører deres produkt. I tillegg er det brukere som jobber i kommuner og fylkeskommuner, samtidig som Novell har cirka 10.000 brukere i privat sektor. Det finnes ingen oversikt over antall hjemmebrukere, som kommer i tillegg til brukerne i offentlig og privat sektor.

Hvordan fordelingen av OpenOffice-brukere er på Linux og Windows, har Dahl ingen oversikt over.

– Magefølelsen min sier at det er ganske jevnt fordelt, sier han til digi.no.

OpenOffice.org har tatt i bruk det åpne standardformat ODF, som nå er blitt en ISO-standard og allerede støttes av over 50 ulike programmer og programtillegg. Dette vil tilspisse konkurransen for Microsoft som også merker at Firefox tar markedsandeler som en åpen og fri nettleser.

Til toppen