BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterk kvartalsvekst i Nokia

Finske Nokia kunne levere sitt beste kvartal noen sinne da selskapet i dag la fram tallene som viser et overskudd før skatt på 3,2 mrd. finske mark (FM), som er en økning fra samme kvartal i fjor på 1,9 mrd. FM. Selskapet omsatte for rekordhøye 18,4 mrd. FM andre kvartal.

Frode Eriksen
24. juli 1998 - 14:06

Første halvår fikk Nokia et overskudd før skatt på 5,7 mrd. FM, opp fra 3,2 mrd FM for de samme månedene i fjor. De første seks månedene omsatte Nokia for 33,3 mrd. FM, opp 36 prosent fra samme periode i fjor. Driftsoverskuddet for perioden økte til 5,66 mrd. FM, eller 17 prosent av salget, tilsvarende 13,8 prosent i fjor. overskudd før skatt og minoritetsinteresser første halvår endte på 5,6 mrd. FM.

Nokia, som er av verdens største innenfor produksjon av telekomutstyr, hadde 30. juni 41.600 ansatte.

Toppsjef i Nokia, Jorma Ollila, sier i en kommentar til resultatet at en rekke nye kunder, samt nye bestillinger fra eksisterende kunder var viktige faktorer for det gode resultatet, i tillegg til gode salgstall for mobilterminaldivisjonen, der omsetningen økte med 50 prosent.

Nokia har et mål om å øke omsetningen med fra 25 til 35 prosent i år og ifølge selskapets pressemelding står målet fortsatt ved lag, men at dagens resultat tyer på at årsresultatet vil overgå denne målsetningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.