Sterk økning for eBay

Den amerikanske auksjonsgiganten eBay rapporterte om sterk vekst, mer profitt og flere medlemmer. Samtidig som selskapets konkurrenter sliter, har eBay hatt et godt andrekvartal.

Det amerikanske auksjonsselskapet eBay Inc fikk et godt andrekvartal. Selskapets konsept ser ut til å fungere, det mener i alle fall analytikerne som har fulgt selskapet.

I andre kvartal i år fikk selskapet et nettoresultat på 13,2 millioner dollar, 120 millioner norske kroner. Dette er mer enn en dobling fra samme periode i fjor, da nettoresultatet var på 5,1 millioner dollar, 46,54 millioner norske kroner.

Omsetningen doblet seg nesten, fra 49,5 millioner dollar (452 millioner norske kroner) i andre kvartal i fjor, til 97,4 millioner dollar (889 millioner norske kroner) i år. Det melder Wall Street Journal.

Men det er ikke bare i de rene resultat-tallene eBay går bedre. Analytikerne kunne merke seg at verdiene som blir presentert på auksjonssidene har steget betraktelig. Andre kvartal i år var det omtrent 1,3 milliarder dollar, 12 milliarder norske kroner, i verdier på sidene. Dette er et av parameterene analytikerne ser på når de bedømmer selskapet.

Selskapet har også fått stadig flere brukere og auksjoner. Selskapet hadde i andre kvartal 15,8 millioner brukere og mer enn 62,5 millioner auksjoner. Dette er mer enn en tredobling fra samme periode i fjor.

Analytikerne har grunn til å nikke på hodet. De positive tallene eBay kommer med er ikke typisk for e-handelsselskaper i samme segment.

Meg Withman, eBays toppsjef og en av gründerne, var svært så fornøyd med tallene. - Hver dag blir ebays markedsplass uerstattelig for flere og flere mennesker og små selskaper rundt om i verden, sa hun under presentasjonen av selskapet.

Til toppen