Sterk omsetningsvekst for Cisco

Sterk omsetningsvekst for Cisco

Cisco-aksjen fikk et løft etter å ha lagt frem gode omsetningstall, men overskuddet sto på stedet hvil.

Nettverksgiganten Cisco har lagt frem tallene for fjerde kvartal i sitt avvikende regnskapsår. De viste en kraftig omsetningsvekst, men overskuddet lå på stedet hvil etter å ha blitt trekt ned av opsjonskostnader.

Selskapet omsatte for 7,98 milliarder dollar, en oppgang på hele 21 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Scientific-Atlanta, som Cisco kjøpte tidligere i år for 6,9 milliarder dollar, bidro med 582 millioner dollar av omsetningen.

Overskuddet endte på 1,544 milliarder dollar. Det var en marginal økning fra 1,540 milliarder året før. Forskjellen fra den gang er at i år krever nye regnskapsregler at opsjoner kostnadsføres i regnskapet. Det førte til en regnskapsført kostnad på 152 millioner dollar.

Kvartalstallene ble godt mottatt i aksjemarkedet og Cisco-aksjen steg 9,3 prosent i etterhandelen på Nasdaq.

I Norge hadde Cisco en vekst på 12 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjord. For hele regnskapsåret 2005–2006, hadde Cisco Systems en vekst i Norge på 15 prosent mot regnskapsåret 2004–2005.

– Jeg finner god grunn til å være tilfreds utviklingen både i fjerde kvartal og for regnskapsåret under ett. Veksten i Norge har vært spesielt sterk i bredbåndsmarkedet, i hjemmemarkedet og innen området Advanced Technologies. Advanced Technologies inkluderer blant annet trådløse nett, IP-telefoni, sikkerhet og lagringsnett for bedriftsmarkedet, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Til toppen