Sterk prisreduksjon på 10 Gb/s Ethernet

Fujitsu Microelectronics America annonserte denne uken verdens første integrerte svitsjbrikke for 10 Gb/s Ethernet. Selskapet lover betydelig lavere portpris.

Fujitsu Microelectronics America annonserte denne uken verdens første integrerte svitsjbrikke for 10 Gb/s Ethernet. Selskapet lover betydelig lavere portpris.

Den nye svitsjbrikken Fujitsu Microelectronics America har laget i samarbeid med Fujitsu Laboratories of America og den statlige, japanske New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO), skal gjøre det mulig for systemdesignere å utvikle kompakte og rimeligere svitsjer. Brikken, som har betegnelsen MB87Q3050, benytter multiportminne med høy ytelse for å håndtere samtidige lese- og skriveoperasjoner fra alle de tolv 10 Gb/s-portene den støtter. Den totale båndbreddekapasiteten er dermed 240 Gb/s.

Brikken dekker et areal på 256 kvadratmillimeter og tilbur et XAUI SERDES-grensesnitt og IEEE 802.3ae-kompatibel 10Gb/s Ethernet MAC. Klokkehastigheten i kjernen er 312,5 MHz. Den har et effektforbruk på omtrent 15 W og en svitsjforsinkelse fra pinne til pinne på 450 nanosekunder. Den er laget med en 110 nanometers prosessteknologi og har et grensesnitt bestående av 728 pinner.

- Eksisterende 10 Gigabit svitsjbrikker, designet for WAN-applikasjoner, er svært store og kostbare og karakteriseres av lang svitsjlatenstid, sier Akira Hattori ved Fujitsu Laboratories of America i en pressemelding.

- Den nye brikken tilfredsstiller kravene til klyngesystemer og bladserversystemer om mindre og mer kosteffektive svitsjbrikker med veldig korte latenstider.

Ifølge Fujitsu Microelectronics America prisen per port i 10 Gb/s Ethernet-svitsjer til nå ligget på rundt 20.000 dollar. Med den nye brikken vil prisen per port kunne reduseres til omtrent 200 dollar, altså en hundredel av prisen.

Prisen for MB87Q3050-brikken starter på 750 dollar per stykk i kvanta på 10.000 enheter.

Til toppen