Sterk, sterkere, IT

Også februar måned gav en sterk start for IT-indeksen. Mandagens oppgang på 1,6 prosent var meget bred og nær sagt samtlige IT-aksjer så blå tall.

Også februar måned gav en sterk start for IT-indeksen. Mandagens oppgang på 1,6 prosent var meget bred og nær sagt samtlige IT-aksjer så blå tall.

Kanskje var det snøfallet - kanskje var det en gradvis tilvenning til "Asia-syken" - mest sannsynlig var det et positivt sentiment fra USA sist fredag. Uansett, IT-aksjene gikk på det jevne godt på Oslo Børs mandag.

Fremst i sektoren finner vi igjen Provida. Det er fremdeles ingen voldsom likviditet i aksjen, som tippet opp på 100 kroner mandag etter oppgang på hele 6,1 prosent. Den andre IT-vinneren var Stento som nå har sett en jevnt stigning siden midten at januar. Selskapet legger frem resultater for 1997 førstkommende torsdag.

Meget likvide ASK er fremdeles oppadgående. Her kommer ikke tallene for 1997 før den 12. februar. En ytterligere stigning fra 72 kroner nå bør signalisere at markedet har endret sine forventninger til selskapets resultater.

På nedsiden finner man nok en gang Sensonor. Her ser vi ingen flukt ut av aksjen, snarere et utslag av gradvis nedvekting da markedet ikke venter positive nyheter på en stund.

Mer spennende er det å registrere at PC-Systemer fortsetter oppgangen. Selskapet er over en lengre periode oppfattet som billig, men uten at det har gitt store utslag. Nå ser det ut til at markedet har konkludert med at kursstigningen kommer så snart eierstrukturen klarner. Samtidig nærmer man seg sluttføring av prosjektet "Eidsvoll" som markedet ser ut til å ha høye forventninger til. Da er det bare å kaste seg på. Det vil si - kaste og kaste - så fælt stor omsetning er det ikke i aksjen - og det blir det sannsynligvis ikke før vi ser 20 tallet og "sentrale investorer" finner det formålstjenlig å selge seg ned.

Tirsdag morgen starter med tall fra Nera og Norman Data Denfense Systems. Det er lite ved mandagens handel som indikerer at noen av selskapene vil overraske, men man bør merke seg at Norman den siste uken har sluppet to "positive saker". Det bør normalt trekke i retning av at de ikke har behov for å bruke dem til å røyklegge dårlige resultater i morgen.

Nera på sin side bør ha gjort seg ferdig med de dårlige nyhetene etter permitteringer og konflikter i Bergen, men vi er ikke overbevist før tallene ligger på bordet.

Til toppen