ANALYSER

Sterk tvil om Vista-lansering denne vinteren

Gartner mener Microsoft stadig ligger altfor langt bak skjemaet til å kunne lansere Windows Vista i tide.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. sep. 2006 - 07:35

Gartner-analytiker Brian Gammage fortalte under et seminar i Oslo i går at det Gartner anser det som svært usannsynlig at Windows Vista vil bli lansert ifølge den timeplanen Microsoft har offentliggjort. Den innebærer at bedriftsversjonene av Windows Vista blir tilgjengelige gjennom volum- og abonnementsordninger i november og først i januar i for folk flest.

Likevel kan det vise seg at selv denne timeplanen ikke vil holde. Det er ifølge Gammage flere årsaker til dette, men han framhever spesielt to.

- Begge betaversjonene av Vista har vært betydelig forsinket, det samme gjelder den kommende release candidate- versjonen. Dette er testutgaver som skal avdekke feil. Og vi kan alle være enige om at Windows Vista på ingen måte er ferdig ennå, sa Gammage.

Den andre årsaken er at PC-bransjen, det vil si maskinvareleverandørene, ikke trenger ent Windows Vista-lansering rett etter jul mer enn "de trenger et hull i hodet".

    Les også:

- En av de viktigste salgsperiodene for PC-bransjen er tiden før jul. En Vista-lansering rett etter jul vil sette en kraftig brems på dette salget, sa Gammage, som også uttrykte bekymring for PC-bransjens svært små marginer.

I stedet for en lansering delvis i november og delvis i januar, mener Gammage at Windows Vista vil bli lansert i mars eller april 2007.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.