RESULTATERFINANS

Sterk vekst for Accenture

Konsulentgiganten leverer rekordresultater og er ikke bekymret for fremtiden.

Accenture kunne vise til rekordsterke resultater i sitt fiskale fjerde kvartal og for 2011.
Accenture kunne vise til rekordsterke resultater i sitt fiskale fjerde kvartal og for 2011.
28. sep. 2011 - 13:07

Accenture, verdens nest største IT-konsulentselskap, presenterte tirsdag sine resultater for sitt fiskale fjerdekvartal og 2011. Toppsjef, Pierre Nanterme, hadde all grunn til å være fornøyd.

Selskapet kunne notere netto omsetning på 25,5 milliarder dollar, en oppgang på 18 prosent målt i dollar fra samme periode i fjor, eller 10 prosent målt i valutaen der omsetningen er generert. For fjerde kvartal endte omsetningen med 6,7 milliarder dollar, en oppgang på henholdsvis 23 prosent og 14 prosent i dollar eller lokal valuta.

Ordreinngangen i fjerde kvartal var på 8,4 milliarder dollar, noe som gjør perioden til selskapets beste målt i nye bestillinger. For det fiskale 2011 kunne selskapet notere seg bestillinger på 28,8 milliarder dollar.

Resultat per aksje for 2011 endte på 3,4 dollar, en oppgang på 28 prosent fra fjorårets resultat. For kvartalet var fremgangen på 38 prosent målt mot samme periode i fjor med et resultat per aksje på 0,91 dollar. Dette var noe mer enn hva analytikerne som følger selskapet har ventet, melder Bloomberg News.

Last ned hele kvartalsrapporten her. (pdf)

– Vi følger nøye med på de økonomiske forholdene, men vi fortsetter å se sterk etterspørsel etter våre tjenester, noe den rekordsterke ordreinngangen på 8 milliarder dollar i fjerde kvartal og 29 milliarder dollar for året, demonstrerer, sier Nanterme i kvartalsrapporten selskapet sendte ut.

Selskapet forventer å omsette for mellom syv og ti prosent mer i 2012 enn i 2011. Den svært svake utviklingen i verdensøkonomien ser dermed ikke ut til å bekymre selskapets ledelse nevneverdig. Styret i selskapet har også besluttet å øke utbyttet selskapet betaler sine aksjonærer med 50 prosent samt at de har satt av 5 milliarder dollar til å kjøpe tilbake egne aksjer i markedet.

Accentures norske avdeling offentliggjør ikke sine regnskaper før i november. I 2010 kunne imidlertid den norske filialen vise til en omsetningsnedgang, fra 1,7 milliarder kroner i 2009 til 1,48 milliarder kroner. Lønnsomheten falt også i 2010. Da tjente selskapet 55 millioner kroner før skatt, mot 160,7 millioner kroner i 2009.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.