RESULTATERFINANS

Sterk vekst for Atea

Tjener mer på konsulenter og tjenester.

20. okt. 2011 - 08:43

Det børsnoterte IT-selskapet Atea kunne torsdag morgen presentere sterke tall for tredje kvartal. Driftsinntektene steg til 4,1 milliarder kroner, fra 3,55 milliarder kroner samme kvartal året før. Driftsresultatet før avskrivninger (EBIDTA) endte på 145,9 millioner kroner, mot 115,1 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet endte på 97,6 millioner kroner, mot 70,6 millioner kroner samme periode året før. Før skatten ble betalt satt selskapet igjen med et overskudd på 86,8 millioner kroner. En kraftig forbedring fra samme periode i fjor da selskapet hadde et overskudd på 64,8 millioner kroner.

Tjenester driver veksten

Av resultatrapporten fremgår det at inntektene fra maskinvare steg med 11,1 prosent, menes inntektene fra konsulent- og tjenester steg med hele 28,8 prosent. Inntekter fra programvare steg med nærmere 18,2 prosent. Særlig i Norge har inntektene innen konsulent- og tjenester steget betydelig. Her kunne selskapet notere en vekst fra tredje kvartal i år med over 70 prosent fra i fjor.

– Jeg er svært fornøyd med veksten innen tjenesteinntektene. Fortsatt vekst her hvor marginene er høye, er viktig for å oppnå økt lønnsomhet i fremtiden, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea i en pressemelding.

Venter videre vekst

I rapporten skriver Atea at analyseselskapet IDC sin siste prognose for deres marked, Blue Box, viser en forventet vekst på 3,6 prosent i 2011, og forventes å nå en størrelse på 123 milliarder kroner i inneværende år. Slår dette til vil markedet være tilbake på nivå med 2007, før finanskrisen. Prognosene for maskinvare-markedet indikerer en vekst på 3,9 prosent, men denne har blitt nedjustert som følge av at utskiftninger av maskinvare utsettes.

– Investeringer i hardwareinfrastruktur er også en pådriver for investeringer i programvare, som ventes å øke med 4,3 prosent i 2011. Prognosen for IT-tjenestemarkedet er også positiv, med en forventet vekst på 2,7 prosent i 2011, melder selskapet.

I løpet av tredje kvartal har selskapet også kjøpt opp selskap. Atea har presentert oppkjøpet av FotoPhono AS, med ekspertise innen AV-løsninger, og UAB Elsis IT, som er det tredje største, og anerkjent som et av de mest solide, IT infrastrukturselskapene i Litauen.

– Med fortsatt høye ambisjoner og et fast fokus på kostnader og EBITDA-margin er målet å oppnå ytterligere vekst og fortjeneste, sier Hougesen som opprettholder resultatmålene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.