Kvartalstall

Sterk vekst for Facebook

Ingenting tyder på at taket er nådd.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg sier at 2015 var et stort år for det sosiale tjenesten.
Facebook-gründer Mark Zuckerberg sier at 2015 var et stort år for det sosiale tjenesten. (Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press)

Ingenting tyder på at taket er nådd.

San Francisco (NTB-AFP-Ritzau): Facebook trosset alle skeptiske forventninger og økte sin omsetning med 44 prosent i 2015 sammenlignet med 2014.

Verdens største aktør innen sosiale medier hadde en omsetning på 17,9 milliarder dollar i fjor, opp 44 prosent fra 12,5 milliarder året før, ifølge årsregnskapet som ble offentliggjort onsdag.

Blomstrer

Overskuddet var på 3,7 milliarder dollar, opp fra 2,9 milliarder dollar året før.

Til sammen har Facebook nå 1,59 milliarder aktive månedlige brukere, opp fra 1,55 milliarder i tredje kvartal, mens 1,04 milliarder mennesker bruker Facebook aktivt daglig.

– 2015 var et stort år for Facebook. Vårt fellesskap vokser stadig, og vår forretning blomstrer, sier Facebook-gründer og direktør Mark Zuckerberg.

Misunnelige

Sjefrådgiver i Nordea, Michael Borre, sier at regnskapet er av den typen som vil gjøre mange andre selskaper misunnelige.

– Sett med investorøyne tyder det ikke på at Facebook er i ferd med å nå taket for hvor mye de kan vokse, sier han til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Framgangen til Facebook kommer spesielt på mobile plattformer, og de har nå 934 millioner brukere på mobil.

– Brukertilveksten er fortsatt sterk, og det er bra for et selskap som allerede har så mange brukere fra før, sier Borre. (©NTB)

Til toppen