BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterk vekst for multimediaprosessorer

I en rapport som ble utgitt onsdag av det amerikanske markedsanalysefirmaet Dataquest, blir det spådd en tosifret vekst i det internasjonale markedet for multimediaprosessorer. Dette er på grunn av brukernes stadig høyere krav om bedre og raskere grafikk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. juli 1997 - 12:18

Likevel vil dette gå hardt utover mange av produsentene i bransjen. - Det høye nivået på konkurransen vil tvinge mange nåværende aktører ut av dette markedet i løpet av de neste to årene, sier Geoff Ballew, senior industrianalytiker hos Dataquest, til CNET. - Konkurransen går hardt utover bedriftenes fortjeneste.

Noe av konkurransen kan komme fra brikke-giganten Intel som har begynt å fokusere på multmediaprosessormarkedet i den senere tid. Et av Intels mest fryktede våpen vil være deres første grafikkbrikke med navn Intel740, som ventes senere i år.

Ballew ser likevel ikke på Intel som et sikkert stalltips. - Intels grafikkbrikke er allerede sent ute, og andre selskaper produserer allerede svært gode brikker til lave priser.

En annen kommende nyhet på grafikkmarkedet er Intels Accelerated Graphics Port (AGP) teknologi, som også ventes senere i år. AGP er Intels nestegenerasjons 3D-teknologi med høy ytelse og til en lav pris. I følge Ballew har mange grafikkprodusenter allerede designet brikker som passer sammen med Intels nye grafikksystem.

AGP skal, når det gjelder å flytte grafikkdata fram og tilbake, initielt være dobbelt så rask som PCI.

På lydfronten mener Dataquest at omtrent 40 prosent av PC-ene som selges neste år vil ha grunnleggende lydegenskaper, og at alle solgte PC-er vil ha dette i 2001.

Ettersom salget øker, tror Dataquest at PCI-baserte lydkort vil ta over for de eldre, tradisjonelle ISA-kortene som i dag finnes i nesten alle PC-er.

Lydkort med PCI-grensesnitt har bare i den siste tiden blitt produsert i større kvanta. Denne trenden vil være viktig for kundene på grunn av den forbedrede lydkvaliteten dette vil muliggjøre i spill og multimedia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.