Sterk vekst for Postens IT-gigant

Sterk vekst for Postens IT-gigant

Ergogroup-sjef Terje Mjøs spiser markedsandeler selv etter at man trekker fra de store oppkjøpene.

Et av Norges største og kanskje likevel mindre kjente IT-selskaper, Posten-eide ErgoGroup, la i dag frem tall.

Selskapet fikk i 2006 en omsetning på 3,62 milliarder kroner, en vekst på 29 prosent fra året før.

De rå tallene viser en omsetningsveksten i fjerde kvartal på 298 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i 2005. Men mesteparten av dette skyldes oppkjøp.

For fjoråret ble det store konsolidering og oppkjøpsåret i den norske IT-bransjen. Aldri har så mange drifts- og konsulentselskaper blitt solgt og det fleste endte i hendene på tre kjøpere: EDB, Ementor og Ergogroup. Det Posten-eide IT-selskapet stakk av med Stavanger-baserte Alliansen og svenske SYSteam.

Men selv uten oppkjøpene spiser Ergogroup markedsandeler. 11,3 prosent organisk vekst er kanskje det dobbelte av hva resten av markedet økte.

Hvordan bunnlinjen til Posten ser ut får vi heller ikke vite - som et heleid datterselskap serverer ikke Mjøs den type tall.

Det ser dog bra ut: Driftsresultatet (EBIT) endte på 253 millioner kroner, mot 84 millioner kroner i 2005. I årets siste kvartal var driftsresultatet 59 millioner kroner, mot 17 millioner kroner året før. Om det finnes for eksempel noen avskrivninger som drar ned disse tallene er ukjent.

- 2006 har vært preget av sterk vekst for ErgoGroup, og vi kan se tilbake på et av de aller beste årene i vår historie. Vi har forbedret lønnsomheten for åttende kvartal på rad, sier Mjøs.

Kontraktsinngangen i 2006 var meget god og endte på 3,49 milliarder kroner, hvorav kontrakter for 1,69 milliarder kroner ble inngått i fjerde kvartal. I løpet av 2006 inngikk ErgoGroup nærmere 1800 kontrakter. En rekke viktige avtaler ble inngått med blant annet; Oslo Kommune, NAV, Helse Vest, Optimera, Veidekke, Akershus Fylkeskommune, Gjensidige, Sosial- og Helsedirektoratet, Netcom, Trafikkforsikringsforeningen, Innovasjon Norge og Røde Kors.

Postens andel av omsetningen er redusert med 9 prosentpoeng fra 2005, og utgjør 23 prosent i 2006. Veksten mot kunder utenfor Posten var på 48 prosent, hvorav 11 prosent organisk vekst. SYSteam hadde en forventet omsetning i 2006 på 1,4 milliarder SEK, og vil inkluderes i ErgoGroups tall fra og med 1.1.2007.

Til toppen