BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterk vekst for telekomaksjer etter mobilsalg

Vodafones børsverdi økte med 15 prosent på den første handledagen etter at oppkjøpet av amerikanske AirTouch ble kjent. Mandagens sluttnotering er ny all-time high for teleselskapet. En generelt høy etterspørsel etter teleaksjer mandag økte verdien på en rekke av Europas største teleaksjer.

Frode Eriksen
19. jan. 1999 - 08:26

Vodafone betalte til sammen 62 milliarder amerikanske dollar for AirTouch, inkludert gjeld og andre forpliktelser. Tross dette har markedet tillit til Vodafone som har økt sterkt på oppkjøpet av AirTouch. Veksten har også smittet over på andre teleaksjer i Europa, dels som en følge av forventninger om nye oppkjøp som en del av bransjens konsolidering.

I London økte Cable & Wireless mandag med 8,7 prosent og Securicor, som sammen med British Telecom eier mobilselskapet Cellnet, økte med 4,5 prosent. Cellnet er forøvrig den hardeste konkurrenten til Vodafone på det britiske mobilmarkedet. Mobilselskapet Orange økte med 16 prosent.

De to tyske teleselskapene Deutsche Telekom og Mannesmann økte også henholdsvis med 2,3 og 5 prosent, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

I USA har også AirTouch tjent ytterligere på Vodafones oppkjøp, mens Bell Atlantic mandag falt noe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.