Sterk vekst for Telenor i Østerrike

Telenor er sammen med samarbeidspartnere i Østerrike i ferd med å ta innersvingen på to av Europas virkelige tele-tungvektere; Deutsche Telekom og Telecom Italia

Telenor er sammen med samarbeidspartnere i Østerrike i ferd med å ta innersvingen på to av Europas virkelige tele-tungvektere; Deutsche Telekom og Telecom Italia

Telenor er medeier i mobilselskapet Connect Austria, som på under ett år har skaffet seg 300.000 mobilkunder i Østerrike, eller sju prosent av landets mobilmarked. Mobilpenetrasjonen i landet er på 40 prosent og økende.

Selskapets målsetting er å ta en av tre mobilkunder i landet i løpet av år 2000 og pay-back vil etter planen skje fra år 2001.

Den danske direktøren for mobilselskapet, eks-direktøren for Tele Danmark Mobil, Jørgen Bang-Jensen, sier til Jyllands-Posten at investeringene vil være tilbakebetalt rundt 2005-2006.

Så langt har ingen av eierne signalisert noe annet enn et ønske om eie mer av selskapet, som konkurrerer med Europas virkelige tungvektere innenfor telekom. Telecom Italia er minoritetseier i mobilselskapet Mobilkom, der resten eies av det statlige televerket. Deutsche Telekom er majoritetseier i landets nest største mobilselskap; Maxmobil. Også en fjerde mobilaktør er tildelt mobillisens i Østerrike, det er tyske Mannesmann som neste år starter et GSM 1800-mobilnett.

Connect Austria har med sine 300.000 kunder på under et år lykkes med sin lavprisstrategi, som ble lansert på selskapets pressekonferanse i Wien i oktober i fjor da selskapet presenterte mobiltjenesten "One". Selskapet har subsidiert nye telefoner og solgt billige ringeminutter, som er en strategi som Telenor-eide selskap i mange land har benyttet seg av med godt resultat.

Connect Austria eies av flere teleselskap: Telenor, Tele Danmark og britiske Orange eier 17,5 prosent hver, tyske Viag 20 prosent, mens de to østerrikske selskapene Constantia og RHI eier henholdsvis 10 og 20 prosent.

Til toppen