RESULTATERFINANS

Sterk vekst hos Itera

Bedrer resultatet og ansetter som aldri før.

Arne Mjøs i Itera er fornøyd med resultatet for tredje kvartal. Selskapet melder blant annet om rekordmange nyansettelser i kvartalet.
Arne Mjøs i Itera er fornøyd med resultatet for tredje kvartal. Selskapet melder blant annet om rekordmange nyansettelser i kvartalet. Bilde: Itera
18. okt. 2011 - 13:35

IT-konsulentselskapet Itera leverte tirsdag resultater for tredje kvartal. Selskapet kunne melde om god vekst i topplinjen per tredje kvartal på 25 prosent sett i forhold til i fjor.

Driftsinntektene endte på 98 millioner kroner i tredje kvartal, fra 76 millioner samme kvartal året før. For årets ni første måneder endte driftsinntektene på 310 millioner kroner, fra 248 millioner kroner samme ni måneder i 2010.

Driftsresultat før avskrivninger endte på magre 800.000 kroner i kvartalet, etter at de tapte 2 millioner kroner i tredje kvartal 2010, men så langt i år har selskapet et resultat som viser 15.2 millioner kroner før avskrivninger, finanskostnader og skatt. Det er omtrent 5 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte i kvartalet med et tap på tre millioner kroner mot et tap på fem millioner kroner samme periode i fjor.

Lange kunder

I resultatrapporten skriver selskapet at de nå vil orientere seg mot større og mer langsiktige kundeforhold.

– Dette for å kunne være en nær forretningspartner for kundene og delta aktivt i deres strategiske utvikling. Videre skal orienteringen bidra til bedre aktivitets- og resultatmessig visibilitet, større ordrebok og intern stabilitet, melder selskapet.

Omsetningen på de 10 største kundene viser en positiv utvikling, og øker fra 22 prosent i tredje kvartal 2010 til 32 prosent i samme periode i fjor.

24 prosent flere ansatte

Selskapet melder også at de har økt antall ansatte med 38 personer netto, noe som er den største bemanningsøkningen noensinne. Nå har selskapet dermed 452 ansatte, en vekst på 24 prosent siste 12 måneder.

– Konsernet finner det tilfredsstillende at veksten fra første halvår forsterkes i tredje kvartal. Ønsket leveransekapasitet er sikret, og konsernet er nå i stand til å ta på seg både større og mer krevende oppgaver enn noensinne. Konsernet går nå inn i en optimaliseringsfase, der hovedfokus vil være å utnytte den utvidede kapasiteten for å sikre lønnsom drift, sier Arne Mjøs, konsernsjef i Itera.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.