ANALYSER

Sterk vekst i antallet WinPhone7-apps

Enda bedre start enn det Android Market hadde.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. des. 2010 - 10:14

Før lanseringen av Microsoft nye mobilplattform, Windows Phone 7, sa mange observatører at en forutsetning for at plattformen skal lykkes, er at utvalget av applikasjoner som er tilgjengelige for brukerne, raskt blir stort.

Microsoft har i og for seg vist at også de mener dette, ved at de har gitt en del eksterne applikasjonsutviklere økonomiske ytelser allerede før en eneste applikasjon var blitt solgt. Dette for å sikre at applikasjonene ble tilgjengelige på et tidlig tidspunkt.

IDC-analytikeren Al Hilwa mener at tallene viser at Microsoft har lykkes med å få utviklernes oppmerksomhet.

– Det at Windows Phone Marketplace nådde 4000 applikasjoner bare to måneder etter lanseringen, må være blant de raskeste økningene i produktutvalg i nyere tid, skriver Hilwa i et notat, ifølge Eweek. Han sammenligner dette med at Android Market brukte tiden fra oktober 2008 til mars 2009 til å nå det samme antallet.

– Jeg vil ikke bli overrasket dersom Microsoft innen midten av neste år har den tredje største applikasjonsporteføljen, skriver Hilwa.

– De har virkelig gode appliasjonsutviklingsverktøy og et sterkt utviklerøkosystem fra sitt pc-univers, og har brukt mye innsats på å flytte dette over. Ingen ventet at WP7 ville ta markedet med storm. Rollen til den første utgivelsen var å inkludere Microsoft i spillet. Det er klart at dette er en langsiktig kamp som vil være sentral i Microsoft langsiktige relevans, skriver Hilwa.

Microsoft har ennå ikke kommet med salgstall for Windows Phone 7. Enkelte har antydet at dette skyldes at tallene i alle fall ikke er høyere enn forventet. Høyst uoffisielle salgstall fra andre kilder er ikke helt samstemte. Enkelte peker på høye salgstall i blant annet Europa, men andre viser til tall som må anses å være svært lave. I alle fall sammenlignet med tilsvarende tall for produkter basert på iOS eller Android.

Windows Phone 7 er fortsatt bare delvis lansert i Norge, ved at flere av de tilknyttede tjenestene ikke er tilgjengelige her, samt at brukergrensesnittet til mobilene ennå ikke er tilgjengelig på norsk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.