RESULTATERFINANS

Sterk vekst og tredoblet resultat i Lenovo

Kinas største PC-leverandør leverte sterke tall i desember-kvartalet.

31. jan. 2008 - 07:54

Lenovo, Kinas største PC-leverandør, men med globalt hovedkvarter i USA, publiserte i går sine regnskapstall for fjerde kvartal 2007.

De viser at omsetningen vokste med 15 prosent til 4,6 milliarder dollar, sammenliknet med samme kvartal i 2006, mens resultatet ble tredoblet, fra 57,7 millioner dollar til 171,7 millioner.

De gode tallene overrasker ikke: Anslagene fra analyseselskapet IDC for det globale PC-salget i fjerde kvartal gikk på at Lenovo økte sine leveranser med 22,3 prosent fra samme kvartal i 2006, mens markedet vokste med 15,5 prosent. Lenovo er verdens fjerde største PC-leverandør, med 7,5 prosent av markedet, bak HP (19,0 prosent), Dell (14,6 prosent) og Acer (9,6 prosent).

Lenovo har nylig avtalt med IBM at de skal sette sammen og markedsføre utvalgte servere i System x-familien, den som bygger på x86-teknologi.

Da tallene ble oppgitt, sa selskapet at de kommer til å selge sin enhet for mobiltelefoner til en privat kinesisk investorgruppe som ledes av Hony Capital fra Lenovos tidligere eier Legend Holdings. Denne enheten leverte mobiltelefoner til det kinesiske markedet. Omsetningen falt med 31 prosent, til 108 millioner dollar, i fjerde kvartal.

I Norge er Lenovo mest kjent for Thinkpad-familien av bærbare PC-er.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.