RESULTATERFINANS

Sterk volumvekst for Nokia

Jorma Ollila tror det totalt blir solgt 460 millioner mobiltelefoner i verden i år etter at hans eget selskap, Nokia, solgte hele 45,5 millioner enheter i tredje kvartal.

16. okt. 2003 - 12:24

Nokia-sjef Jorma Ollila innfridde på bunnlinjen i tredje kvartal, selv om omsetningen i rene penger ikke er mer enn sånn passe. Nokia fikk et resultat per aksje på 0,18 euro i tredje kvartal, noe som er helt på linje med analytikernes snittestimat.

Omsetningen ble imidlertid på 6.874 millioner euro, mens det var ventet 6.923 millioner.

Årsaken til det er hovedsakelig skuffende utvikling i Networks-divisjonen, der salget falt med 21 prosent til 1,2 milliarder euro.

For på mobilterminalsiden går det nå alldeles strykende, selv om mange medier henger seg opp i at omsetningsutviklingen er flat. Nokia klarer nemlig å holde sine sterke marginer, og antallet solgte enheter øker sterkt. En flat omsetningsutvikling skyldes mao. at selskapet selger flere rimeligere mobiltelefonmodeller enn høyendemodeller. I løpet av tredje kvartal økte Nokia sin globale markedsandel på mobiltelefoner fra formidable 36 prosent til enda mer imponerende 39 prosent! Målt i antall enheter har Nokias mobilterminaler solgt i et 23 prosent større opplag (til 45,5 millioner enheter) i tredje kvartal i år sammenliknet med samme periode året før.

Styreformann Jorma Olllila sier han nå forventer at det globale markedet for mobilterminaler vil ende på 460 millioner solgte enheter i år.

- I tillegg til stadig styrket posisjon i Europa, har vi nå også etablert oss som klar markedsleder i USA og Amerika forøvrig. Også i Kina har vi nå ledertrøya på GSM, sier Ollila, som kanskje mest av alt gleder seg over at selskapet gjør det stadig skarpere i konkurransen om CDMA-kundene - hovedsakelig i Kina, India, USA.

For fjerde kvartal venter selskapet en proforma fortjeneste pr. aksje på 0,21 til 0,23 euro, som er i tråd med analytikernes forventninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.