RESULTATERFINANS

Sterke resultater fra SAP

Betydelig vekst både i programvaresalg og tjenester.

Jim Hagemann Snabe, co-toppsjef i SAP, leverte sterke resultater for andre kvartal.
Jim Hagemann Snabe, co-toppsjef i SAP, leverte sterke resultater for andre kvartal. Bilde: CeBIT pressetjeneste
27. juli 2011 - 08:41

Resultatsesongen for IT-selskapene er i full gang, og rapportene for andre kvartal har så langt vist sterke resultater for de fleste. Særlig gjelder det selskapene som henter sine inntekter fra bedrifter.

SAP er intet unntak. Programvaregiganten kunne notere seg det sjette kvartalet på rad med tosifret vekst innen programvaresalg og tjenester.

Omsetningen innen programvaresalg endte på 802 millioner euro i kvartalet, fra 637 millioner euro samme periode i fjor. Dette representerer en økning i 26 prosent. Innen tjenestesalg endte omsetningen opp 10 prosent til 1,68 milliarder euro, fra 1,5 milliarder euro samme periode i fjor.

20 prosent bedre resultat

Den totale omsetningen steg med 14 prosent til 3,3 milliarder euro, fra 2,89 milliarder euro for andre kvartal i 2010.

Driftsresultatet endte med et overskudd på 857 millioner euro, fra 774 millioner euro samme periode året før. Resultatet etter skatt endte opp 20 prosent, fra 491 millioner euro til 588 millioner euro. Det melder selskapet i sin kvartalsrapport som ble offentliggjort tirsdag kveld.

Resultatet var ifølge Bloomberg News bedre enn forventet. Sammen med gode signaler for året som helhet, bidro dette til å løfte aksjekursen nær 4 prosent tirsdag kveld.

- Vitne til skift i markedet

SAPs co-toppsjef, Jim Hagemann Snabe, sier i en kommentar til tallene at innovasjon igjen er en drivkraft for vekst i SAP, og at vi nå omskaper bransjen med våre mobiltjenester, in-memory løsninger og skytjenester.

Særlig har Hana, High-Performance Analytic Appliance, truffet bra blant kundene. Etterspørselen etter dette produktet er den største i SAPs historie, melder selskapet om den spesialiserte softwaren som leveres ferdig installert på servere fra blant annet IBM og Dell.

- Vi er vitne til et strukturelt skift i IT-markedet. Kundene flytter mer av sine investeringer mot programvare, som fortsetter å bli en større og viktigere komponent i teknologi-stacken, sier Hagemann Snabe.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.