RESULTATERFINANS

Sterke rykter om at Apple kan kjøpe ARM

Ryktene gjorde brikkekonstruktøren til vinner på London-børsen.

22. apr. 2010 - 08:55

Brikkekonstruktøren ARM Holdings ble børsvinner på London-børsen i går: Aksjekursen spratt 3,3 prosent opp, til 251,1 pence. ARM ledet an i FTSE-indeksens vekst på nærmere én prosent.

ARM-arkitekturen brukes i avanserte mobiltelefoner fra Nokia, Sony, Samsung, HTC og Apple, i prosessoren til Apples nettfjøl iPad, samt i spillmaskiner som Nintendo DS og Sony PSP. ARM ble etablert i november 1990 som fellesselskap mellom Acorn Computers, Apple og VLSI Technology.

Årsaken til kursoppgangen for ARM-aksjen er rykter om at selskapet kan være i ferd med å bli kjøpt opp av Apple.

Apples tall for marskvartalet (se artikkelen Apple selger som om det var jul igjen) viste at selskapet sitter på likvide reserver verdt til sammen 41,7 milliarder dollar. Avkastningen til denne formuen ble ikke oppgitt, men det har ikke skjedd noe de siste månedene som tyder på at den skulle vært større enn i desemberkvartalet, da den ifølge Wall Street Journal kunne anslås til 0,75 prosent, hvilket må betraktes som relativt stusslig.

Det er kjent at Apple ønsker å bruke formuen sin på mer fornuftig vis. I fjor hyrte de inn en oppkjøpsspesialist fra storbanken Goldman Sachs, uten at det har ført til større oppkjøp enn det av PA Semi i 2008.

Financial Times viser til analytikere som mener det er usannsynlig at Apple kjøper ARM. Apple oppfattes å være mer interessert i å skaffe seg tilgang til spesifikke teknologier enn til en leverandør av en industristandard som ARM. Videre er ARMs markedsverdi på 3,2 milliarder pund hele 32 ganger så stor som selskapets forventede årsoverskudd.

Kildene til London Evening Standard mener derimot det vil være svært gunstig for Apple å overta ARM, fordi de da vil kunne skaffe seg en fordel ved å begrense konkurrentenes tilgang til ARM-teknologi. Disse kildene tror et bud på ARM kan komme opp i 400 pence, og innebære en samlet pris på over 5,2 milliarder pund.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.