Sterke rykter om «iPhone nano»

I forkant av Macworld nøres ryktene av annonser fra leverandører av iPhone-tilbehør.

Sterke rykter om «iPhone nano»

I forkant av Macworld nøres ryktene av annonser fra leverandører av iPhone-tilbehør.

Det er store forventninger til årets Macworld i San Francisco neste uke, selv om Steve Jobs ikke kommer. Noen av de sterkeste ryktene gjelder nye utgaver av Apples mobiltelefon iPhone, først og fremst en mindre modell, kalt «nano» etter mønster fra iPod nano, men også en kraftigere utgave av iPhone 3G med 32 GB minne.

Flere som i dag leverer tilbehør til Apple iPhone, har avertert på sine nettsteder at de også har utstyr til «iPhone nano».

Magasinet macrumors.com fanget i går opp et skjermbilde fra nettstedet til Vaja, en leverandør av eksklusive lærhylstre for bærbart elektronisk utstyr, der det ble avertert et hylster for iPhone nano, i tillegg til iPhone og iPhone 3G. Noen timer seinere var henvisningen til iPhone nano fjernet.

Bildet nedenfor viser Macrumors faksimile av Vajas iPhone nano-henvisning.

Flere av Vajas konkurrenter skal også ha avertert tilsvarende varer, blant dem kinesiske XSKN.

Ryktet om en iPhone nano har versert en stund. En talsperson for analyseselskapet Jupitermedia, Michael Gartenburg, kommer med avvikende uttalelser til Newsfactor. Han mener på den ene siden at ryktenes styrke er omvendt proporsjonal med sannsynligheten for at de skal bli til virkelighet. På den andre siden innrømmer han at sannsynligheten for at det snart kommer en iPhone nano styrkes av oppslagene til Vaja og XSKN.

Andre peker på at en nano-versjon av iPhone kan få vesentlig redusert funksjonalitet, blant annet fordi det kan være problematisk å overføre programvare fra iPhone 3G til en iPhone nano dersom skjermen på nano-utgaven blir vesentlig mindre.

Gartenburg tror en 32 GB-utgave av iPhone kan være «sannsynlig».

Et annet rykte som florerer, er at Google vil komme med en Mac-utgave av Picasa, en applikasjon for lagring, redigering og organisering av bilder.

    Les også:

Til toppen