BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterke salgstall fra Tele Danmark-eier

SBC Communications rapporterer sterk vekst i omsetningen i tredje kvartal, blant annet som følge av salg av virksomheter og sterke tall fra den trådløse virksomheten.

24. okt. 2000 - 04:19

Telekom-konsernet SBC (følg SBCs aksjekurs her) omsatte for 13,45 milliarder dollar i kvartalet, en økning på 7,2 prosent sammenliknet med nivået på 12,55 milliarder dollar i samme periode året før.

Resultatet endte på 1,96 milliarder dollar, eller 57 cents per aksje, dvs. omtrent som året før. Markedet hadde ventet et resultat på omlag 56 cents per aksje.

Innbakt i tallene ligger det inntekter på 1,3 milliarder dollar fra salget av det ungarske teleselskapet Matáv og den norske mobiloperatøren NetCom GSM, samt fusjonsrelaterte kostnader på omlag 300 millioner dollar.

Styreformann og toppsjef i SBC, Edward Whitacre Jr., har også store forventninger til året som kommer:

- Vi forventer en tosifret vekst i både omsetning og resultat målt i prosent ved inngangen av 2001. Vi går inn i fjerde kvartal med godt momentum, sier Whitacre i en pressemelding.

Usagnet fikk analytikere til å anslå en fortjeneste i fjerde kvartal på 59 cents per aksje og et sanmlet årsresultat på 2,27 dollar per aksje i 2000, skriver Wall Street Journal. Som de gode spåmenn de påberoper seg å være anslår analytikerne videre at årsresultatet for 2001 trolig vil havne på 2,61 dollar per aksje.

SBC gjør opp status for tredje kvartal med en økning på 46 prosent i dataomsetningen til to milliarder dollar. I perioden har selskapet dessuten skaffet seg 486.000 nye mobilkunder. I årets ni første måneder har tilveksten vært på 1,4 millioner kunder - dvs. mer enn i hele 1999. Omsetningen i mobilvirksomheten økte med 20 prosent i Q3 til 1,7 milliarder dollar.

Internasjonalt kan amerikanske SBC skilte med omfattende telekominvesteringer i over 20 land, deriblant i Tele Danmark AS, og har en så stor omsetning at selskapet er å finne blant de største Fortune 500-selskapene.

Tele Danmark ble delprivatisert i april 1994, da 49 prosent av aksjene ble solgt. Staten beholdt sin kontrollerende andel på 51 prosent. I oktober 1997 inngikk så Tele Danmark et strategisk partnerskap med Ameritech, som i januar '98 førte til at amerikanerne kjøpte 34,4 prosent av aksjene i Tele Danmark av den danske stat. Samtidig kjøpte Tele Danmark statens gjenværende aksjer i selskapet. Det førte igjen til at Ameritech økte sitt eierskap i Tele Danmark til 41,6 prosent og den danske teleoperatøren ble 100 prosent privatisert. I oktober i fjor fusjonerte så Ameritech med SBC, som dermed overtok Ameritechs eierandel i Tele Danmark.

Tele Danmark legger frem sitt regnskap for tredje kvartal fredag denne uken, ikke torsdag som tidligere meddelt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.