RESULTATERFINANS

Sterke tall fra Ementor-konsernet

Jo Lunder og Ementor leverer gode tall i andre kvartal. Sverige og Danmark vokser mest.

14. juli 2006 - 08:17

Ementor/Topnordic er Nordens største leverandør av løsninger og produkter til IT-infrastruktur. Konsernet er godt fornøyd med tallene det legger fram for andre kvartal i år.

– Konsernet fortsetter å levere forbedrede resultater og kvartalet er det beste som har blitt rapportert i 2005 og 2006. Spesielt Sverige og Danmark leverer sterke tall, heter det i en pressemelding.

Sammenliknet med sammenslåtte tall for Topnordic og Ementor i 2005, er omsetningen i årets andre kvartal 6,7 prosent høyere enn fjorårets: 1 548 millioner kroner mot 1 451 millioner kroner.

EBITDA (driftsresultatet før avskrivninger) ble forbedret med 27 millioner kroner til 43 millioner. EBIT (driftsresultatet) ble forbedret med 31 millioner kroner til 25 millioner. Resultatet før skatt fra videreført virksomhet ble 24 millioner kroner i pluss mot 30 millioner kroner i minus i tilsvarende periode i 2005.

Konsernets virkelige resultat før skatt i andre kvartal 2006 var 55 millioner kroner, sammenlignet med minus 64 millioner i samme periode i fjor, presiseres det. Resultatet inkluderer en gevinst på 34 millioner kroner fra annen virksomhet: Hovedsakelig en gevinst på 26 millioner kroner på frasalget av det danske desktop management-produktet M-Net.

Virksomheten i Danmark og Sverige rapporterer EBITDA-tall i andre kvartal 2006 på henholdsvis 33 millioner kroner og 10 millioner, opp fra henholdsvis 3 millioner kroner og minus 1 million kroner i tilsvarende kvartal 2005.

Danmark leverte en EBITDA-margin på 3,9 prosent og Sverige leverer en EBITDA margin på 3,4 prosent. Forbedringen i Danmark skyldes hovedsakelig 18 prosent vekst i produktinntekter, kombinert med implementerte kostnadsreduksjoner.

Forbedringen i Sverige skyldes hovedsakelig en vekst på 31,7 prosent i totale inntekter (både innenfor produkt og konsulent/services).

Virksomheten i Norge melder om en EBITDA i andre kvartal 2006 på 6 millioner kroner, opp fra minus 1 million kroner i første kvartal 2006. Forbedringen i Norge skyldes implementerte kostnadsreduksjoner, heter det.

Konsernet meldte om oppkjøpet av Atea Holding AS i juni. Kjøpet er godkjent av Ementors generalforsamling og forventes sluttført i august forutsatt godkjennelse hos danske konkurransemyndigheter. Svenske og norske konkurransemyndigheter har allerede meldt tilbake at de ikke har noen innvendinger. Atea vil rapporteres i konsernets tall fra tredje kvartal 2006.

– Jeg er godt fornøyd med resultatet i 2. kvartal som er vårt beste kvartal gjennom hele 2005 og 2006. Vi har i løpet av kort tid styrket vår markedsposisjon gjennom en omfattende konsolidering av det nordiske IT infrastrukturmarkedet. Konsernets nye sterke markedsposisjon og gode resultat i andre kvartal danner et godt grunnlag for ytterligere resultatforbedringer i tiden fremover, sier Jo Lunder, konsernsjef Ementor ASA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.