RESULTATERFINANS

Sterke tall fra IBM

Overrasket markedet med gode programvare­inntekter.

19. juli 2011 - 08:33

Verdens største IT-selskap, IBM, meldte mandag kveld om sine resultater for andre kvartal.

Ikke bare leverte de mer enn analytikerne på Wall Street hadde forventet, de meldte også at de vil tjene mer penger i 2011 enn de tidligere hadde regnet med. Det melder nyhetstjenesten Bloomberg News.

For andre kvartal omsetningen på 26,7 milliarder dollar, en oppgang på 12 prosent fra samme periode i fjor. Nettoresultatet endte med et overskudd på 3,7 milliarder dollar målt etter amerikansk regnskapsstandard.

Dette er en oppgang på 8 prosent fra samme kvartal foregående år. Bruttomarginen endte på 46,4 prosent, opp 0,9 prosentpoeng mens resultat før skatt endte på 4,9 milliarder dollar. Dette representerer en oppgang på 7 prosent.

Venter dobling i nettskyen

Programvaresalget steg med 17 prosent målt i dollar, men justert for valutaeffekter endte oppgangen på 10 prosent. Salg innen systemer og teknologi endte med en oppgang på 17 prosent. Selskapet forventer også at inntektene fra selskapets nettskyløsninger vil dobles i 2011 i forhold til 2010.

Avdelingsvis endte andre kvartal slik:

  • Global Technology Services (outsourcing og infrasturkturtjenester): opp 11 prosent fra til omsetning på 10,2 milliarder dollar.
  • Global Business Services (konsulent og systemintegrasjon): opp 8,5 prosent til en omsetning på 4,87 milliarder dollar.
  • Programvare: opp 16,9 prosent til en omsetning på 6,2 milliarder dollar.
  • Systems and Technology (maskinvare): opp 17,6 prosent til 4,68 milliarder dollar i omsetning.
  • Global financing: ned 4,6 prosent til 519 millioner dollar i omsetning.

Stormaskiner driver veksten

Den delen som stiger mest, maskinvare, blir igjen drevet av stormaskiner. I selskapets kvartalsrapport meldes det om en salgsvekst på 61 prosent for stormaskinene i forhold til foregående kvartal.

Målt i antall MIPS levert (millioner instruksjoner per sekund) var veksten på 86 prosent.

God vekst for mellomvare

WebSphere-familien sto for en vekst på 55 prosent i årets andre kvartal mot samme periode i fjor, mens den tilsvarende veksten for Tivoli-programvaren endte på 9 prosent.

Lotus-omsetningen steg med 12 prosent og Rational-løsningene opplevde en vekst på 4 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.