Sterke tall fra Visma i andre kvartal

Visma og Øystein Moan leverte sterke tall i andre kvartal. Selskapet varsler også tøffere konkurranse for børskandidaten Mamut.

Visma og Øystein Moan leverte sterke tall i andre kvartal. Selskapet varsler også tøffere konkurranse for børskandidaten Mamut.

Visma leverte sterke tall i andre kvartal. Resultat før skatt endte på 27,7 millioner kroner i andre kvartal, mot 19 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

EBITDA endte på 37,6 millioner kroner i andre kvartal mot 32,9 i samme periode i fjor. Driftsresultatet etter avskrivninger endte på gode 21 millioner kroner, mot 13 millioner kroner i fjor. Omsetningen endte på 295,3 millioner kroner i kvartalet, mot 277,6 millioner kroner i fjor.

Visma leverte et resultat pr. aksje i kvartalet på 1,20 kroner, noe som er klart bedre enn ventet. Bakgrunnen for det gode EPS-tallet er bedring i skattesituasjonen til Visma.

For resten av året opprettholder Øystein Moan en EBITDA-margin på 16 til 19 prosent i Software-divisjonen. EBITDA-marginen i Service-divisjonen ventes å bli 11 til 12 prosent i 2002.

Den organiske vekst i Service-divisjonen ventes å bli på 15 til 18 prosent i år. Dette er en nedjustering fra 20 prosent i tidligere "guidinger". Moan lover i tillegg fire til fem oppkjøp i kvartalet innen denne delen av Visma.

Det er særlig Service-divisjonen som leverer bedre enn ventet i andre kvartal. Veksten her var på 18 prosent til 158,1 millioner kroner, mens driftsmarginen var på 6 prosent.

Programvare-divisjonen hadde omsetningsnedgang på 4 prosent til 137,2 millioner kroner i kvartalet. Driftsmarginen i denne divisjonen er på 9,5 prosent. Det er særlig oppkjøpet i Finland, Linoos, som slår ut i tallene for andre kvartal. En rekke problemer i den finske delen av Visma har gjort at omsetningen har stupt med 40 prosent til 16,6 millioner kroner i andre kvartal 2002 fra samme periode i fjor.

Visma venter bedring i Finland til neste år.

Moan sitter fortsatt på mye kontanter. Ved utgangen av kvartalet var kontantbeholdningen på gode 503 millioner kroner. Disse skal brukes til videre oppkjøp fremover, melder Moan.

Han meldte onsdag at han har planer om å utfordre børskandidaten Mamut og Eilert Hanoa. Mamut leverte gode tall i andre kvartal på å levere billige løsninger til de minste bedriftene i Norge. Nå skal Moan gjøre det samme.

Han bruker det svenske SPCS-selskapet til å angripe de minste bedriftene med sine løsninger. I Sverige er SPCS den dominerende aktøren innenfor det såkalte "low end-segmentet". Det nye selskapet får navnet Avendo.

(Denne artikkelen er skrevet av Inge Berge, journalist i et av søsterselskapene til digi.no, iMarkedet. Denne finner du også på iMarkedet.no)

Til toppen