RESULTATERFINANS

Sterkere IT i Europa

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs ser lyst på 1998 for amerikanske IT-selskaper.

Jørgen Christiansen
9. jan. 1998 - 09:32

Det er Wall Street Journal Interactive (WSJi) som refererer den amerikanske investeringsbankens forventninger for IT-sektoren i 1998. Investeringsbanken er generelt positiv til sektoren.

Goldman Sachs forventer at inntjeningsveksten i teknologisektoren vil være sterkere enn den generelle veksten i S&P-500 indeksen, selv om det forventes at kundene vil være noe mer kritiske til teknologiinvesteringer i 1998. Til WSJi sier analytiker Rick Sherlund at han forventer færre store positive overraskelser det kommende året.

For Software-leverandørene til næringslivet forventes det sterk vekst i 1998. Det økonomiske klimaet i Asia ventes ikke å ha hatt negativ effekt på fjerde kvartal, men kan forventes å påvirke markedet det nærmeste kvartalet.

Servermarkedet ventes å fortesette sin sterke vekst, det europeiske markedet trekkes frem som stadig sterkere på etterspørselssiden.

Goldman forventer at prisreduksjonstakten i PC-markedet vil avta det kommende året.

Det er forøvrig verdt å merke seg at mobilutstyrsselskaper helt klart vil merke uroen i Asia. Ericsson og Nokia forventes å klare seg bra, mens Motorola nok ligger dårligere an, sammen med Qualcomm som vil merke problemene i Korea. digi.no legger til at Ericsson i følge Salomon Brothers juli-rapport i 1996 hadde omlag 20 prosent av sine inntekter fra det asiatiske markedet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.