Sterkere rykter om mobiltelefonen fra Apple

Ryktene om at Apple planlegger en iPod-basert mobiltelefon blir stadig sterkere.

Ryktene om at Apple planlegger en iPod-basert mobiltelefon blir stadig sterkere.

Apple er et av de heteste selskapene i IT-bransjen fordi selskapet stadig skaper nye markeder med sine bærebare enheter.

Apple har forsøkt å kvele rykter om nye produkter med jernhånd, men de har tidligere vist seg å stemme ganske bra, blant annet gikk ryktene om en video-basert iPod veldig tidlig. Det samme gjaldt iPod Nano.

Problemet til Apple er at selskapet selger så mye at bestillingene av deler sprer nyheten lenge i forveien. Og det er igjen fra Taiwan at ryktene om en iPod/mobiltelefon-kombinasjon forsterkes.

Den australiska nettavisen Smarthouse har snakket med kilder hos Benq som nylig kjøpte mobildivisjonen til Siemens. Kilder i Benq hevder at det kommer en iPod-mobil i løpet av året. Benq skal ha fått vite dette fra flere komponentleverandører på Taiwan, forteller kilden.

Tidligere i forrige uke hevdet også flere amerikanske aksjeanalytikere det samme.

Ryktene forsterkes av at Apple først forsøkte å samarbeide med Motorola, men musikmobilen Rokr E1 slet med mange handikap. Og Apple er under press etterhvert som andre mobiltelefon-produsenter, blant annet Ericsson, opplever stor suksess med sine musikk-mobiler.

Apples iPod produseres i dag av Taiwan Green Point Enterprises og det er dette selskapet sammen med deres konkurrent Hon Hai Precision som utpekes som produsenter av Apples ipod-mobil.

Til toppen