Sterkt Europa-kvartal i Sun

Trass i angrep fra Windows NT fortsetter Sun å imponere finansielt, særlig i Europa.

Selv optimistiske analytikere på Wall Street siktet litt for lavt. Resultatet per aksje ble 67 cents per aksje, én cent mer enn forventet. Dette er hovedtallene:

Beløp i milllioner USD Kvartal før 27.12.98 Kvartal før 27.12.97 Endring
Driftsresultat 272 223 22 %
Omsetning 2 780 2 450 14 %

Kvartalet er det andre i Suns avvikende regnskapsår. Selskapet sier det forventer økende vekst ut regnskapsåret, delvis på grunn av et nytt system for ordrebehandling. Markedsføringen under slagordet "dot.com" får æren for store kontrakter hos kunder som Siemens, Nasdaq, Saab og McDonald's, mens overtakelsen av NetDynamics skal ha vært utslagsgivende for leveranser til Chevron og Boeing.

Det går særlig bra i Europa og innen lavende arbeidsstasjoner, høyende tjenere og lagringsprodukter. I Europa var veksten 22 prosent i forhold til samme kvartal året før, mot ti prosent i USA. I Asia trosser Sun den allmenne tendensen og viser til at omsetningen i Japan har økt for andre kvartal på rad.

Kampanjen for å erobre Intel-markedet med Solaris går sin gang: 70.000 utviklere har fått operativsystemet gratis, og programvareflommen regnes å komme i gang for alvor innen et halv til ett år.

På en pressekonferanse kom selskapets karismatiske leder Scott McNealy med mye ros for Linux, som han mener utfyller Solaris i den nedre enden. Han gjorde et poeng av hvor lett det er å porte programvare mellom Solaris og Linux.

Til toppen