Abonner
RESULTATERFINANS

Sterkt fra Facebook

Pengene strømmer inn, nå også fra mobilbrukerne.

PEN VEKST: Facebook-sjef Mark Zuckerberg har all grunn til å smile.
PEN VEKST: Facebook-sjef Mark Zuckerberg har all grunn til å smile. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/All Over Press

Facebook-aksjen løftet seg 20 prosent til rundt 31 dollar i etterhandelen natt til torsdag norsk tid. Det er dagsrekord for Zuckerberg og co.

Årsaken er sterke tall i regnskapet for andre kvartal, som de presenterte i går.

De omsatte i kvartalet for 1,81 milliarder dollar, opp 53 prosent mot samme periode i fjor og 24 prosent mer enn forrige kvartal.

Mobil suksess

Tidligere frykt om at verdens største sosiale nettverk ikke makter å tjene penger på de stadig flere mobile brukerne er gjort kraftig til skamme.

Reklame levert på mobil utgjør nå faktisk 41 prosent av deres totale annonseomsetning. Det er et kraftig hopp fra 30 prosent forrige kvartal. Plutselig kan en tenke seg at mobil kanskje allerede inneværende periode vil stå for halvparten av inntektene, så fremt utviklingen vedvarer.

Andre kvartal i fjor ble gjort opp med et underskudd på 157 millioner dollar, mye takket være utgifter til børsboteringen i mai 2012. Justert for dette og engangskostnader var overskuddet på 295 millioner dollar.

Nettoresultatet stiger nå til 333 millioner dollar målt i henhold til amerikansk standard regnskapspraksis (GAAP). En negativ driftsmargin på 63 prosent er snudd til positive 31 prosent.

Brukervekst

Facebook imponerer videre med sterk vekst også i medlemsmassen og engasjement, det siste en viktig indikator på hvor ofte tjenesten benyttes.

Antallet brukere som er innom minst daglig er nå 699 millioner, opp 27 prosent sammenlignet med i fjor. Månedlige aktive brukere økte 21 prosent til 1,15 milliarder.

Tallet flest investorer vil merke seg er imidlertid månedlige aktive mobilbrukere. Her økte de 51 prosent til 819 millioner brukere. Her ser vi et voldsomt rundkast fra desktop/pc-bruk til mobilen på bare ett år.

For øvrig var det lite fart på Wall Street onsdag. Dow Jones-indeksen falt 0,16 prosent til 15.542,24 poeng mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen sto på stedet hvil (opp 0,01 prosent) med 3.579,60 poeng.

    Les også:

Les mer om: