Sterkt fra Tandberg Television

Tandberg Television fikk et resultat før skatt på 44,8 millioner kroner i andre kvartal mot 13 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet et resultat på 39 millioner kroner.

Selskapet kunne også notere en kraftig oppgang i driftsinntektene, som økte med hele 41 prosent til 342,6 millioner kroner i andre kvartal. Det var også sterkere enn ventet fra analytiker-hold, som trodde på en omsetning på 328 millioner kroner, ifølge estimater SME Direkt har hentet inn fra meglerhusene.

Driftsresultatet endte på 44,3 millioner kroner, mens analytikerne hadde ventet 38 millioner kroner i snitt.Bruttomarginen økte til 47,2 prosent fra 44,7 prosent i første kvartal.

Styret i Tandberg Television skriver at selskapet venter sterke muligheter fra mulige kontrakter og selskapet er godt posisjonert for å ta ut fordelene ved bedret markedssituasjon.

De aller fleste meglerhusene har kjøpsanbefaling på Tandberg Television-aksjen. Etter de positive nyhetene er det duket for kursoppgang i Tandberg-aksjen torsdag.

Til toppen