BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterkt fra Telia

Telia økte omsetningen fra 1997 til 1998 med 12 prosent til 51,2 milliarder svenske kroner. Driftsresultatet økte fra 4,8 milliarder til 7,6 milliarder svenske kroner, mens resultatet før skatt endte på 6,8 milliarder, opp fra 4 milliarder. Salgsinntekter trekker imidlertid resultatet opp med 4,2 milliarder kroner.

Frode Eriksen
24. feb. 1999 - 16:02

Telia brukte nemlig 1998 til å selge unna en lukrativ aksjepost i det italienske mobilselskapet Omnitel, som innbrakte Telia en salgsgevinst på 3,3 milliarder kroner, mens salg av det meste av Telias eiendommer ga 1,9 milliarder kroner i salgsgevinst. Telias nettoresultat endte på 4,4 milliarder kroner, opp fra 2,7 i 1997.

Telia opplever sterk volumvekst i sine tjenester som er medvirkende til et godt resultat, blant annet utgjør Internett-trafikken i lokalnettet 27 prosent av volumet. Fasttelefonitjenester økte med fem prosent, mobiltjenester økte med 13 prosent.

Avgående konsernsjef Lars Bergs kommentar til resultatet er at 1998 var et godt år for Telia. Selskapet henter 2,8 milliarder kroner fra de andre nordiske landenene etter å ha satser sterkt i alle land, og har sammen med Sonera angrepet det baltiske markedet. Berg mener Telias stilling forut for fusjonen med Telenor er god, og sammen vil de bli enda bedre i og med de nye internasjonale mulighetene som vil åpne seg for det skandinaviske teleselskapet.

I likhet med Telenor har Telia etablert seg som en internasjonal operatør på mobiltelefoni, og kapret det siste året nye lisenser i Brasil, Uganda og Slovenia. Størst blir engasjementet i Brasil, der det allerede er investert i underkant av 800 millioner kroner

Også den svenske staten kan se seg fornøyd med Telias resultat, som gir 1,4 milliarder kroner i avkastning til eierne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.