BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterkt halvår fra Sonera

Det finske teleselskapet Sonera økte overskuddet før skatt med 19 prosent og salget med 18 prosent i årets seks første måneder.

Frode Eriksen
2. aug. 1999 - 13:05

Overskuddet endte på 224 millioner euro, opp fra 188 millioner samme halvår i fjor, mens salget endte på 888 millioner euro, opp fra 753 millioner samme halvår i 1998.

Selskapet regner med en salgsvekst for året sett under ett på 15 prosent.

Det er i hovedsak vekst innenfor mobiltelefoni som trekker Sonera-tallene oppover, og mobiltelefoni står nå for over halvparten av Soneras inntekter. Salget av mobiltjenester økte med 26 prosent og selskapet passerte to millioner kunder i månedsskiftet mai/juni. Antall GSM-abonnenter økte med 11 prosent til 1,76 millioner, mens antall NMT-abonnenter ble redusert med 22 prosent.

Selskapet tjener også mer penger i sine aktiviteter utenfor Finland, og økte fra 19 millioner euro i fjor til 51 millioner første halvår i år. Det er spesielt veksten i det tyrkiske mobilselskapet Turkcell som gir volum til inntektene, for selskapet er allerede blant de 15 største mobilselskap i Europa med over to millioner kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.