RESULTATERFINANS

Sterkt kvartal for Atea

Kraftig vekst i inntjening og omsetning.

14. juli 2011 - 09:08

IT-selskapet Atea kan torsdag melde om svært sterke tall for andre kvartal. Selskapets driftsinntekter endte på 4,95 milliarder kroner, noe som er 22,4 prosent vekst fra samme periode året får. For første halvår omsatte selskapet for 9,59 milliarder kroner.

I resultatrapporten melder selskapet at de har forventinger om nå omsetning på 20 milliarder kroner i 2011. Last ned hele kvartalspresentasjonen her (pdf).

Atea er en av de største leverandørene av produkter og tjenester innen IT-infrastruktur i Norden og Baltikum. Selskapet har vokst betydelig de siste årene gjennom en rekke oppkjøp.

Veksten har også vært lønnsom i foregående kvartal. Selskapet kunne melde om et driftsresultat på 132,6 millioner kroner, en kraftig vekst fra samme periode i fjor da de kunne notere seg et driftsresultat på 83,5 millioner kroner.

Claus Hougesen, konserndirektør i Atea, kunne presentere sterke tall for andre kvartal.
Claus Hougesen, konserndirektør i Atea, kunne presentere sterke tall for andre kvartal.

Inntektene innen tjenesteleveranser steg med 33,5 prosent i årets andre kvartal i forhold til samme periode i fjor, mens hardwareinntektene og softwareinntektene steg med henholdsvis 23 og 13,1 prosent.

- Jeg er svært tilfreds med å se den sterke økningen i inntjening. Kombinert med solid kontantstrøm i kvartalet gir dette rom for videre vekst, både organisk og gjennom oppkjøp, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea.

I rapporten skriver selskapet at viktige IT-infrastrukturløsninger, som Unified Communications, mobilitet, virtualisering, nettskyløsninger, datasenterløsninger, Software Asset Management, Device Lifecycle Management, print/kopi, grønn IT og konsumerisering, områder hvor Atea har investert og har et sterkt fotfeste, vil også være viktige vekstområder i tiden fremover.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.