BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterkt kvartal fra Alcatel

Franskeide Alcatel endte resultatet for tredje kvartal tre ganger høyere enn på samme tid i fjor. Nå varsler selskapet en salgsvekst nær 40 prosent for i år.

Frode Eriksen
1. nov. 2000 - 01:45

Det er i hovedsak etterspørsel etter Internett-relaterte produkter som gir Alcatel et godt kvartal. Utsiktene fremover karakteriseres også som gode, med vekstprognoser nær 40 prosent eller høyere enn eksisterende måltall på 35 prosent, ifølge finansdirektør Jean-Pierre Halbron.

Alcatel venter å ta sin del av nettutbyggingen for tredje generasjon mobiltelefoni, et marked selskapet anslår til 200 milliarder dollar.

Men allerede nå ligger selskapet godt foran målene med inntekter i tredje kvartal på 297 millioner euro, opp fra 83 millioner i samme kvartal i fjor.

Halbron varsler allerede nå veksttall på 25 prosent til neste år, men med en enda sterkere vekst for overskuddet.

Konsernsjef i Alcatel, Serge Tchuruk, har så langt bare misset på forventningene til selskapets leveranser en gang, høsten 1998, og har siden da tatt fart og skapt et selskap som tar markedsandeler fra europeiske og amerikanske konkurrenter. Ulike former for utstyr knyttet til Internett er nøkkelen til suksessen.

Selskapet har også kjøpt selskap for å supplere produktporteføljen for tilsamme nærmere 16 milliarder dollar i alt fra Newbridge Networks til små gründerselskap i Silicon Valley.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.