RESULTATERFINANS

Sterkt kvartal fra Oracle

Oracle leverte nok et sterkt kvartalstall onsdag. Selskapet hevder at databaseindustrien er inne i en ny vår, men svakt salg av tilleggsprogramvare bekymrer.

Eirik Flaa
18. juni 1998 - 12:45

1997 ble et stygt år for verdens største leverandør av databaseprogramvare, Oracle Corporation. Veksten stoppet opp både på bunnlinjen og på topplinjen, og hovedårsaken var at selve markedet for databaseverktøy så ut til å falle sammen. I selskapets tredje fiskale kvartal 1998 (avsluttet 31. februar) begynte situasjonen å bedre seg, og Oracle overrasket flere skeptikere med å levere 13 prosent vekst i resultatet.

Natt til torsdag norsk tid overrasket databaseselskapet med nye 13 prosent resultatvekst for fjerde kvartal (avsluttet 31. mai). Resultatet endte på 403 millioner dollar, som tilsvarer en fortjeneste per fullt utvannede aksje på 41 cent. First Call konsensusestimatet lå på 38 cent.

Omsetningen økte med 24 prosent til 2,41 millarder dollar.

Til tross for de gode tallene, var salget av programmer som jobber sammen med databasen skuffende. Omsetningen falt med én prosent, etter eksplosjonsartet vekst på 30 prosent i tredje fiskale kvartal.

- Dette er et globalt problem. Vi skal gjøre en bedre jobb på dette neste år, sier Jeffrey Henley, Excecutive VP i Oracle, til Wall Street Journal.

Oracle-tallene ble kjent etter at de amerikanske børsene stengte onsdag - men nyheten ble umiddelbart positivt mottatt i markedet utenfor børs som umiddelbart sendte aksjen opp 1,2 dollar til i underkant av 25,6 dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.