BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterkt kvartal i Worldcom

Worldcom, selskapet som har lagt inn bud på 30 milliarder dollar for MCI Communications, overrasket analytikere torsdag ved å levere et knallsterkt resultat på 112,4 millioner dollar for tredje kvartal. Kursen på aksjen fortsatte likevel å falle på den amerikanske Nasdaq-børsen.

Eirik Flaa
31. okt. 1997 - 12:54

MCI-beileren Worldcom overrasket amerikanske analytikere torsdag da det la fram et resultat før skatt på 112,4 millioner dollar for kvartalet. Resultatet tilsvarer en fortjeneste per aksje på 12 cent, mens det prestisjefylte analysebyrået First Call hadde forventet 11 cent.

Også omsetningen økte i perioden, og endte på 1,9 milliarder dollar. Til sammenligning var omsetningen i samme periode i fjor 1,14 milliarder dollar, som representerer en vekst på 67 prosent. Tar man høyde for oppkjøp av MFS Communications, blir veksten 31 prosent.

Til tross for det gode resultatet, ble det likevel ikke noen opptur for Worldcom på den amerikanske Nasdaq-børsen i går. Worldcom har lagt inn et bud på MCI Communications på 30 milliarder dollar, og er derfor svært avhengig av konjunktursvingninger. I går falt Nasdaq Composite indeksen med 2 prosent, noe som også dro med seg Worldcom som i løpet av gårsdagen falt med 1,06 prosent. Siden budet ble framlagt, har Worldcom aksjen falt med 4,2 prosent til gårsdagens sluttkurs på 32,94 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.