FORBRUKERTEKNOLOGI

Steve Ballmer kjøper LA Clippers

Eks-sjefen i Microsoft blar opp 2 milliarder dollar.

SLAM DUNK?: Steve Ballmer kan bli eier av basketballklubben LA Clippers etter å ha gått seirende ut av en frenetisk budrunde. 2 mrd dollar er tidenes nest høyeste sum betalt for et idrettslag i USA.
SLAM DUNK?: Steve Ballmer kan bli eier av basketballklubben LA Clippers etter å ha gått seirende ut av en frenetisk budrunde. 2 mrd dollar er tidenes nest høyeste sum betalt for et idrettslag i USA. Bilde: Roger Askew/Rex/All Over Press
30. mai 2014 - 07:34

Los Angeles (NTB-AFP-Reuters): Tidligere Microsoft-sjef Steve Ballmer vil kjøpe basketballklubben Los Angeles Clippers for 2 milliarder dollar.

Ballmer fikk tilslaget på et bud på 2 milliarder dollar (11,9 milliarder kroner) og slo dermed ut to andre potensielle kjøpere, mediemilliardæren David Geffen som bød 1,6 milliarder og en gruppe investorer i Los Angeles som bød 1,2 milliarder dollar.

Clippers ble lagt ut for salg etter at basketballforbundet NBA bannlyste eieren Donald Sterling på livstid for rasistiske bemerkninger han kom med i en samtale som ble lekket til TMZ.com i forrige måned.

I en felles uttalelse med Ballmer sier Shelly Sterling at hun er konstituert som familiens eneste bobestyrer. Dette til tross for at advokaten til ektemannen mener han må underskrive avtalen.

– Jeg er fornøyd med at vi selger laget til Steve. Han vil være en utmerket eier, sier Shelly Sterling.

Ballmer sier han vil «gjøre alt i sin makt for å sikre at Clippers fortsetter å vinne og vinne stort i Los Angeles». (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.