Steve Ballmer kjøper seg opp i Twitter

Er blitt en av de største individuelle eierne.

Steve Ballmer kjøper seg opp i Twitter
Steve Ballmer under en pressekonferanse for basketballaget han eier i fjor sommer. Nå har Microsofts ekstopp også kjøpt seg en større aksjepost i Twitter. Bilde: Jae C. Hong, Ap, NTB Scanpix

Steve Ballmer har kjøpt seg kraftig opp i Twitter den siste tiden.

Den tidligere toppsjefen i Microsoft kunngjorde selv på fredag at han har kjøpt 4 prosent av det sosiale mediet, som er notert på New York-børsen NYSE.

Investeringen gjør ham til en av de største eierne i selskapet, melder Bloomberg.

Ballmer er mangemilliardær i dollar etter sin lange karriere i Microsoft, der han ble ansatt nummer 24 og senere overtok som administrerende direktør etter Bill Gates i 2000.

Husker du? Steve Ballmer tok avskjed med kollegene

– Smart kar, men…

– Ballmer er en brilliant mann. Han er åpenbart veldig smart, men samtidig er han karen som mente at iPhone var en vits. Og det var han som kjøpte opp Nokia. (Investeringene hans i Twitter) får meg ikke til å like Twitter verken noe mer eller mindre, sier finansanalytiker Michael Pachter ved Swedbush Securities overfor nyhetsbyrået.

I fjor ble det kjent at Steve Ballmer hadde kjøpt opp NBA-basketklubben LA Clippers. Totalt skal Ballmer være god for 21,4 milliarder dollar.

Twitter varslet nylig at de sier opp rundt 8 prosent av sine 4.100 ansatte, en reduksjon på inntil 336 årsverk, som ledd i en større restrukturering for å bli mer lønnsomme.

Øyeblikk

En av nyhetene den siste tiden er lanseringen av Twitter Moments (øyeblikk), som en er manuelt kurert oversikt over nyheter og aktuelle twitter-meldinger, som er ment å gi et oppsving i bruken av tjenesten, spesielt de av brukerne som ikke er så ofte innom.

Justeringene ble lansert uken etter at medgrunnlegger Jack Dorsey kom tilbake og overtok toppstillingen i Twitter på permanent basis. Han skal sjonglere rollen med stillingen som toppsjef også i mobilbetalingsselskapet Square, som han også grunnla.

Les også: Ny Twitter-sjef fikk markedet til å juble

Uttalelsene fra Steve Ballmer hyller både Moments-lanseringen, ansettelsen av Jack Dorsey som ny toppsjef, samt selskapets kuttplaner.

Selv om den siste tidens nyheter har løftet Twitter, er aksjekursen fortsatt på et bunnivå sammenlignet med tidligere. Siden nyttår er aksjekursen ned drøyt 13 prosent.