Steve Jobs - bare en mester i hype?

Mer enn noensinne - og det sier ikke lite - bidrar Apple selv til å hausse opp forventningene forut for en presselansering. Hele organisasjonen, også de nasjonale avdelingskontorene, er med på kampanjen. Er det data- eller PR-geniet Steve Jobs vi får servert denne gangen?

Også her hjemme sørger Apple for at Mac-elskere og medier venter med stor spenning på mandagens lansering. Norgessjef Arne Odden skriver i et brev til digi.no at "denne gangen skal vi overraske selv de mest fantasifulle..."

- Mandag skal vi vekke databransjen, sier Odden.

Ja, selv ikke gårsdagens "lekkasje" på nettstedet Spymac der det påstås at Apple planlegger en ny super-PDA - er egnet til å imponere Apple-ingeniørene, skal vi tro selskapets egne nettsider.

For på apple.com er det lagt ut en kjempeplakat som reklamerer for mandagens åpning av femdagersmessen/-konferansen Macworld og spesielt åpningstalen fra Mister Mac himself, Steve Jobs: Apple lover "To go where no PC has gone before" - intet mindre - og sånt setter jo fort litt ekstra fart på spekulasjonsgenet.


Overfor amerikanske medier i dag fastholder Apple at de nye produktene vil overgå selv de mest optimistiske ryktemakeres og Mac-entusiasters forventninger.

Og da repliserer de onde tunger at sånn har det jo alltid vært, Apple har alltid vært en velsmurt PR-maskin, og trekker fram at dagens spekulasjoner i enkelte medier om at Steve Jobs vil annonsere nye flatskjermer og lekker design for iMac-serien har versert foran en rekke tidligere Macworld-evenementer også. Siste gang var det eneste Apple hadde å komme med lille iPod - en MP3-spiller og harddisk på 5 gigabytes. Kult nok, men neppe den store nyheten "alle" hadde ventet på.

Likevel, svarer optimistene, det er tross alt satt av to timer til Steve Jobs' åpningstale på mandag, og hvem kan holde på så lenge uten å ha noe å si?

Vel, vi kan tenke oss flere - deriblant Larry Ellison, Scott McNealy og Edward Zander - og Steve Jobs.

Men ikke for det - det kan hende at Apple omsider har fått ferdig neste generasjon mikrobrikke (G5), og i så fall kan det komme spennende nyheter til uka.

Vi klarer imidlertid å leve etter mottoet "tiden vil vise" i to-tre dager til. For inntil Steve Jobs lar seg satellittkringkaste over hele verden mandag kveld norsk tid, velger Apple å holde kortene tett inntil brystet. Ingen kommentarer gis, og selskapet nekter å kommentere ethvert rykte - uansett hvor positivt det måtte være.

Sikkert klokt det, men Jobs innfri på mandag. Dersom han ikke gjør det, faller han og Apples aksjekurs bratt, langt og hardt.

Til toppen