Steve Jobs har en plan!

Apple Computer snakker med markedet igjen. Under en presentasjon for finansanalytikere denne uken kunne selskapets ledelse fortelle om em fem-punkts plan for å svinge seg opp til gamle høyder.

Alle de større IT-selskapene i USA har jevnlige møter med aksjeanalytikere hvor man diskuterer mer enn bare det siste kvartalets resultater. Apple har ikke hatt noe slikt møte på de siste fem årene, før denne uken.

Planen som ledelsen viser til ble først omtalt under Macworld Expo 98 i NewYork. Nå gir imidlertid selskapet gradvis mer detaljer knyttet til planen.

Planen består av fem steg som skal nås i denne prioriterte rekkefølge: 1) Overlevelse, 2) Stabilitet og lønnsomhet, 3) Produktstrategi, 4) Gjenvinne applikasjonsstøtte for Apple-plattformen, 5) Kjøre opp veksten.

Selskapet jobber nå med punktene tre til fem, og det legges ned et betydelig arbeid i å sikre utviklingen av programmer for Apples maskinvare.

Hva gjelder ny maskinvare har Steve Jobs fortalt Fortune Magazine at han prøvde å kjøpe Palm-Pilot av 3Com, men uten å lykkes. Nå jobber Apple med utviklingen av bærbare maskiner (laptops) som skal kunne selges for "noen hundre dollar" og lommedatamaskiner basert på Macintosh-filosofien.

Til toppen