FORBRUKERTEKNOLOGI

Steve Jobs la fram iPad 2

Tynnere, raskere og mer avansert nettbrett.

Nye iPad 2 blir tilgjengelig i Norge fra 25. mars.
Nye iPad 2 blir tilgjengelig i Norge fra 25. mars. Bilde: Apple
2. mars 2011 - 22:24

San Francisco (NTB-AFP): Apple-sjefen Steve Jobs overrasket og la selv fram den nye iPad-versjonen onsdag. Det nye nettbrettet er en slankere, raskere og mer avansert utgave.

Jobs tok ut permisjon i midten av januar for å «konsentrere seg om helsen», men onsdag møtte han opp på en pressekonferanse i San Francisco for å vise fram iPad 2.

- Vi har jobbet med dette produktet lenge, og jeg ville ikke gå glipp av en så stor dag, sa Jobs, som fikk stående applaus da han entret scenen.

På den nye modellen er det kameraer både foran og bak blant annet for å muliggjøre videosamtaler. I tillegg er den langt tynnere enn den forrige modellen.

- Den nye iPad 2 er faktisk tynnere enn iPhone 4, sa Jobs og la til:

- Den er ikke bare litt tynnere, men en tredel tynnere.

For amerikanere blir nettbrettet solgt for den samme prisen som den tidligere modellen. Den 11. mars blir den lansert i USA, mens den blir tilgjengelig i Norge fra 25. mars.

I forkant av lanseringen har spekulasjonene gått like høyt om Jobs' helsesituasjon og hvorvidt han kom til å dukke opp på iPad-lanseringen, som de har gått om det nye nettbrettet.

Apples popularitet og verdi har tidligere vist seg å være knyttet til Jobs. Da permisjonen hans ble kjent i januar, falt Apple-aksjene i verdi.

Apple har 90 prosent markedsandelen for nettbrett og solgte nesten 15 millioner fra april til desember i fjor. (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.