KARRIERE

Stian (18) til olympisk data-mesterskap i Montreal

I juni vant Stian Gårdsvoll (18) fra Ålesund uttaket til Ungdommens Yrkes-OL i faget IT Software, og kunne smykke seg med tittelen "Norges beste IT-ungdom". Denne uken reiser han til Montreal i Canada for å delta i den internasjonale konkurransen.

Therese Werenskiold
1. nov. 1999 - 14:17

I juni arrangerte Datakortet AS i samarbeid med Den Norske Dataforening (DND) og IT-Akademiet nasjonale uttak til "Ungdommens Yrkes-OL" i faget IT Software. Vinneren ble Stian Gårdsvoll (18) fra Ålesund.

Nå arrangeres Ungdommens Yrkes-OL, eller International Youth Skill Olympics, for 35. gang, og i år er det Montreal i Canada som er vertsby for arrangementet.

Les mer om den norske konkurransen her:
Ålesunder Norges beste IT-ungdom


Stian Gådsvoll reiser denne uken til Montreal for å delta i den internasjonale konkurransen. Bernt Nilsen, som er sjef for Datakortet AS, opplyser at det er første gang en fra Norge deltar i en internasjonal IT-konkurranse.

Nilsen forteller også at Stian Gårdsvoll har trent en del siden i sommer. - Han har scannet, programmert og tegnet, og lært seg de modulene han skal konkurrere i, sier Nilsen.

De syv modulene er grunnleggende IT-forståelse, bruk av datamaskin og operativsystem (eksempel: filbehandling under Windows), tekstbehandling, regneark, database, presentasjon og tegning, og nettverk (Internett)

Gårdsvoll har blant annet blitt utstyrt med programvare fra Microsoft, Corel og DataScan. Bernt Nilsen er en av 12 dommere som også skal lage oppgavene. Han opplyser at det ikke skal legges vekt på design, men teknisk kunnskap. For eksempel skal deltakerne kunne finne feil på et nettverk som er nede.

Konkurransen varer i tre dager, og Gårdsvoll skal sammen med 24 andre ungdommer fra hele verden kjempe om OL-tittelen. Vinner han, vil han ikke ha problemer med å velge og vrake i jobbtilbud, tror Nilsen. - I arbeidsmarkedet vil det være attraktivt å ansette en OL-mester i IT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.