Stille exit for Enter.vg

VG startet portalen Enter.vg på toppen dotcom-bølgen i mars i fjor. VG Nett-sjef Torry Pedersen innrømmer at satsingen var et strategisk feilgrep.

"Portalen Enter er ikke lenger i drift. Vi takker brukerne av Enter for følget, og håper nedleggelsen ikke skaper for store problemer i Internett-hverdagen deres. "

Dette er meldingen som møter internettbrukerne som surfer innom portalen Enter.vg.

Det var i mars i fjor, da dotcom-hypen var på sitt verste, at VG Multimedia hev seg på portal-racet, som den siste av de store medieaktørene.


Drøyt halvannet år senere er det slutt.I midten av forrige måned annonserte VG at det fortsatt er mulig å ringe opp Internett, lese e-post og legge ut hjemmesider via Enter. Det vil si at aksess-samarbeidet med KPNQwest fortsetter.

De andre mest populære portaltjenestene vil imidlertid kun heretter være tilgjengelig via VG.no.

At publisher Torry Pedersen i VG Multimedia gjør dette grepet, er ikke overraskende. Siden overtagelsen etter Frode Nielsen i august i fjor, har han signalisert at det er utelukkende VG.no han fokuserer på.

- Jeg har stor tro på at du får suksess hvis du blir ved din lest, sier han til digi.no.

- Enter vil ikke gå inn i historien som en av våre store suksesser. Vi må drive med det vi kan, mener Pedersen.

Han var ikke multimediesjef da avgjørelsen falt om å satse på portalvirksomheten og kan dermed med stor overbevisning distansere seg fra avgjørelsen:

- Det er klart det var et strategisk feilgrep. Vi har ikke hatt inntekter på tjenesten, og vi har fått flere brukere på WAP enn på portalen. På WAP er vi jo faktisk Norges største, sier han.

Til toppen