Stille på nett om journalistene streiker

Dersom partene ikke kommer til enighet innen førstkommende tirsdag, blir ansatte i de fleste norske avisene tatt ut i streik. Dette vil også ramme avisenes nettutgaver.

Dersom partene ikke kommer til enighet innen førstkommende tirsdag, blir ansatte i de fleste norske avisene tatt ut i streik. Dette vil også ramme avisenes nettutgaver.

Journalistenes fagforening Norsk Journalistlag (NJ) går til streik dersom foreningen ikke kommer til enighet med Norske Avisers Landsforening (NAL) innen førstkommende mandag klokken 24:00.

Blant avisene som blir rammet er Aftenposten, VG og Dagens Næringsliv.

Journalistene i VGs multimediaredaksjon er nesten alle sammen hentet utenfra, og alle er organisert. Dersom streiken settes i gang fra tirsdag neste uke, får dette store konsekvenser for VGs nettutgave.

Terje Jansson, konstituert sjef for VG nett, sier til digi.no at VGs nettutgave ikke vil bli oppdatert med mindre han selv eller avisens sjefredaktør Bernt Olufsen gjør jobben selv.

- Bernt Olufsen og jeg har ikke tatt stilling til om vi skal oppdatere nettutgaven selv ennå. Men vi er de eneste som har muligheten til det, dersom det blitr streik.

Jansson legger til at han føler seg svært provosert over at de streikende skal lage en egen nyhetsweb.
Les mer om denne her:
Journalistklubb klar med (streike)avisa.no

Terje Avner, som er redaktør for Aftenposten Interaktiv, sier at det ikke vil bli noe nytt stoff på Aftenpostens nettutgave dersom det blir streik.


- Det vil ikke være noen journalistisk virksomhet. De vanlige tjenestene (slik som værmelding, søkefunksjon og andre statiske tjenester) vil legges på forsiden. Det blir ingen journalistisk oppdatering av nyhetsbildet, understreker han overfor digi.no.

Redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, opplyser at avisens nettutgave, DN Ajour, vil bli oppdatert selv om det blir streik. Den blir litt magrere enn vanlig, men Dagens Næringslivs fem redaktører har lov til å skrive, og Djuve kan publisere det han ønsker.

Djuve reagerer også på at NJ har ulik praksis når journalister tas ut i streik. DN Ajour utgis av et eget selskap som heter DN Nye Medier AS. Dette selskapet er ikke medlem av NAL, men journalistene er likevel tatt ut i streik.

Leder av NJ, Olav Njaastad, sier det er en del problemstillinger knyttet til dette med utgivelse av nettaviser og tilknytning til eierselskap som ennå ikke avklart.

- Dette er et plastisk område. Det er vanskelig for meg å gi eksakte svar siden jeg ikke kjenner detaljene i organiseringen.

Til toppen