JUSS OG SAMFUNN

Stille på nett om journalistene streiker

Dersom partene ikke kommer til enighet innen førstkommende tirsdag, blir ansatte i de fleste norske avisene tatt ut i streik. Dette vil også ramme avisenes nettutgaver.

16. juni 2000 - 14:56
Norsk JournalistlagNorske Avisers Landsforening

AftenpostenVGDagens Næringsliv



Terje Janssondigi.noBernt Olufsen



Jansson legger til at han føler seg svært provosert over at de streikende skal lage en egen nyhetsweb.
Les mer om denne her:
Journalistklubb klar med (streike)avisa.no

Terje AvnerAftenposten Interaktiv


- Det vil ikke være noen journalistisk virksomhet. De vanlige tjenestene (slik som værmelding, søkefunksjon og andre statiske tjenester) vil legges på forsiden. Det blir ingen journalistisk oppdatering av nyhetsbildet, understreker han overfor digi.no.

Redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, opplyser at avisens nettutgave, DN Ajour, vil bli oppdatert selv om det blir streik. Den blir litt magrere enn vanlig, men Dagens Næringslivs fem redaktører har lov til å skrive, og Djuve kan publisere det han ønsker.

Djuve reagerer også på at NJ har ulik praksis når journalister tas ut i streik. DN Ajour utgis av et eget selskap som heter DN Nye Medier AS. Dette selskapet er ikke medlem av NAL, men journalistene er likevel tatt ut i streik.

Leder av NJ, Olav Njaastad, sier det er en del problemstillinger knyttet til dette med utgivelse av nettaviser og tilknytning til eierselskap som ennå ikke avklart.

- Dette er et plastisk område. Det er vanskelig for meg å gi eksakte svar siden jeg ikke kjenner detaljene i organiseringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.