BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stiller Bondevik med egenkapital?

Telenor bad i sommer sine eiere om tre milliarder kroner for å styrke selskapets egenkapital. Den politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet overlater denne saken til den nye ledelsen som sannsynligvis er på plass mot slutten av oktober.

Regjeringen Bondevik kan, om den blir en realitet, få nok en sak på bordet der Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre på forhånd er uenige.

Telenorstyrets søknad fra i sommer om tre milliarder kroner for å styrke egenkapitalen blir ikke behandlet av den sittende politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet, bekrefter politisk rådgiver, Wenche Pedersen, overfor digi.no.

Dermed sendes saken til en ny politisk ledelse som ingen ennå vet hvem er. Av de tre partiene som ser ut til å danne felles regjering, er det bare i Senterpartiet at en har ytret mostand mot å gi kapitaltilskudd til Telenor.

May-Helen Molvær Grimstad, som er KrFs samferdselspolitiske talskvinne, sier til digi.no at partiene ble orientert av Telenor før sommeren om bedriftens kapitalbehov, men at saken ikke er diskutert i partiet.

Hun sier at partiet er tilhenger av å gi Telenor gode rammebetingelser for å drive en god forretningsmessig virksomhet.

- Styringen av Telenor er det imidlertid liten uenighet om, ei heller om telepolitikken, sier Grimstad. - Vi hører alltid på Telenor siden det er der kompertansen er, så når Telenor sier de har behov for kapital må vi se på om dette enklest kan løses ved å gi direkte kapitaltilskudd eller på andre måter.

- Økte investeringer i utlandet gjør at vi må styrke egenkapitalen for å beholde vår kredittverdighet, sier pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard. - Investeringene skjer stort sett i form av lån, og med en for lav egenkapital, vil lånebetingelsene våre bli dårligere enn i dag.

Melgaard sier at Telenor regner med en avklaring på saken i løpet av året.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.