BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stiller Bondevik med egenkapital?

Telenor bad i sommer sine eiere om tre milliarder kroner for å styrke selskapets egenkapital. Den politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet overlater denne saken til den nye ledelsen som sannsynligvis er på plass mot slutten av oktober.

Frode Eriksen
30. sep. 1997 - 19:37

Regjeringen Bondevik kan, om den blir en realitet, få nok en sak på bordet der Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre på forhånd er uenige.

Telenorstyrets søknad fra i sommer om tre milliarder kroner for å styrke egenkapitalen blir ikke behandlet av den sittende politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet, bekrefter politisk rådgiver, Wenche Pedersen, overfor digi.no.

Dermed sendes saken til en ny politisk ledelse som ingen ennå vet hvem er. Av de tre partiene som ser ut til å danne felles regjering, er det bare i Senterpartiet at en har ytret mostand mot å gi kapitaltilskudd til Telenor.

May-Helen Molvær Grimstad, som er KrFs samferdselspolitiske talskvinne, sier til digi.no at partiene ble orientert av Telenor før sommeren om bedriftens kapitalbehov, men at saken ikke er diskutert i partiet.

Hun sier at partiet er tilhenger av å gi Telenor gode rammebetingelser for å drive en god forretningsmessig virksomhet.

- Styringen av Telenor er det imidlertid liten uenighet om, ei heller om telepolitikken, sier Grimstad. - Vi hører alltid på Telenor siden det er der kompertansen er, så når Telenor sier de har behov for kapital må vi se på om dette enklest kan løses ved å gi direkte kapitaltilskudd eller på andre måter.

- Økte investeringer i utlandet gjør at vi må styrke egenkapitalen for å beholde vår kredittverdighet, sier pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard. - Investeringene skjer stort sett i form av lån, og med en for lav egenkapital, vil lånebetingelsene våre bli dårligere enn i dag.

Melgaard sier at Telenor regner med en avklaring på saken i løpet av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.