Stiller nye krav til Googles Street View

EU vil at selskapet forhåndsvarsler om hvor de skal fotografere.

Stiller nye krav til Googles Street View

EU vil at selskapet forhåndsvarsler om hvor de skal fotografere.

Google er inne i en periode hvor forholdet til europeiske myndigheter har blitt mer anstrengt.

I tillegg til anklager om misbruk av markedsmakt, samt fengsling av Google-ansatte i Italia, ser det nå ut til at EU-kommisjonen vil stille strengere krav til Googles rutiner for fotografering og oppbevaring av originalbilder som brukes i selskapets Street View-tjeneste.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press har EUs reguleringsmynidgheter sendt Google et brev som krever at selskapet halverer tiden det tar vare på originalbildene til Street View. I dag oppbevares bildene i tolv måneder før de slettes. Nyhetsbyrået skal ha fått tilgang til brevet.

I brevet, som er datert den 11. februar i år, skriver Alex Turk, som er leder for EUs kontor for datavern, at Google alltid bør gi et forhåndsvarsel, både på eget selskap og i lokal eller nasjonal presse, før selskapet fotograferer.

Turk skriver videre at Google også bør sørge for å unngå fotografere bilder som er av sensitiv art og bilder som inneholder detaljer som vanligvis ikke er observerbare av forbipasserende.

Han mener samtidig at forbedringer i Google teknologi for å viske ut detaljer som ansikter og bilskilt, i tillegg til økt offentlig oppmerksomhet omkring fenomenet, vil føre til færre klager - delvis fordi det tar kortere tid før noen reagerer på fotografiene som har lagt ut.

    Les også:

Til toppen