JUSS OG SAMFUNN

Stiller nye krav til Googles Street View

EU vil at selskapet forhåndsvarsler om hvor de skal fotografere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. feb. 2010 - 12:54

Google er inne i en periode hvor forholdet til europeiske myndigheter har blitt mer anstrengt.

I tillegg til anklager om misbruk av markedsmakt, samt fengsling av Google-ansatte i Italia, ser det nå ut til at EU-kommisjonen vil stille strengere krav til Googles rutiner for fotografering og oppbevaring av originalbilder som brukes i selskapets Street View-tjeneste.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press har EUs reguleringsmynidgheter sendt Google et brev som krever at selskapet halverer tiden det tar vare på originalbildene til Street View. I dag oppbevares bildene i tolv måneder før de slettes. Nyhetsbyrået skal ha fått tilgang til brevet.

I brevet, som er datert den 11. februar i år, skriver Alex Turk, som er leder for EUs kontor for datavern, at Google alltid bør gi et forhåndsvarsel, både på eget selskap og i lokal eller nasjonal presse, før selskapet fotograferer.

Turk skriver videre at Google også bør sørge for å unngå fotografere bilder som er av sensitiv art og bilder som inneholder detaljer som vanligvis ikke er observerbare av forbipasserende.

Han mener samtidig at forbedringer i Google teknologi for å viske ut detaljer som ansikter og bilskilt, i tillegg til økt offentlig oppmerksomhet omkring fenomenet, vil føre til færre klager - delvis fordi det tar kortere tid før noen reagerer på fotografiene som har lagt ut.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.