Stjal 1400 ubrukelige Smartphone-telefoner

Det kan kanskje gå ut over leveranseevnen til Orange, men tyvene får neppe særlig glede av de 1400 Smartphone-telefonene de stjal fra Heathrow fredag.

Det kan kanskje gå ut over leveranseevnen til Orange, men tyvene får neppe særlig glede av de 1400 Smartphone-telefonene de stjal fra Heathrow fredag.

Tyvene kom seg unna med hele 14000 Orange SPV-telefoner (Sounds Picture Video) etter å ha raidet et lager på Heathrow sist fredag. Telefonen er basert på Microsofts Stinger-plattform (Windows Smartphone 2002) og har fått enormt god mottakelse i medier som har testet apparatet.

Les mer om Orange SPV:

Den gode medieomtalen må ha gjort fristelsen for stor for tyvene, som likevel neppe kan sies å være av de skarpeste knivene i skuffen. Alle Orange-telefonene ble rutinemessig og umiddelbart blokkert fra fremtidig bruk gjennom at IMEI-koden på hver telefon ble aktivert og dermed svartelistet fra å kunne brukes, skriver The Register (telefonene er dessuten hardware-kodet for kun å fungere i Orange-nettet).


Ifølge Orange vil tyveriet heller ikke få noen nevneverdig betydning for selskapets evne til å levere nok Smartphones til forhandlere og kunder. Orange mottar fortløpende nye forsyninger fra produsenten HTC i Taiwan.

Britisk politi ser nå etter en eller flere smartinger som står på gata og forsøker å selge billige Smartphone-apparater som er stokk dumme - omtrent like dumme som de som eventuelt måtte finne på å kjøpe det ubrukelige tyvegodset.

Til toppen