Stjal hus med e-post

Hackere bak sofistikert svindel i Australia.

14. sep. 2010 - 09:33

Det var naboene som oppdaget at huset til australske Roger Mildenhall var lagt ut for salg.

Eieren hadde på det tidspunktet vært på utlandsreise i over ett år, og rakk så vidt hjem for å stoppe salget, skriver ZDnet.

Vel hjemme oppdaget mannen at en annen av hans eiendommer allerede hadde gått under hammeren, uten hans viten.

Australsk politi mener at han har vært utsatt for en sofistikert svindelform.

Det spesielle i saken er at svindlerne, som påtalemyndighetene tror er fra Nigeria, angivelig skal ha sikret seg kontroll over e-postkontoen til Mildenhall.

Videre skal de ha stjålet personopplysninger og eiendomsdokumenter nok til å gjennomføre et salg. Ifølge ZDnet fant pengene deretter veien til kinesiske bankkontoer.

Den samme megleren som svindlerne benyttet skal tidligere har kommunisert med Mildenhall via den hackede e-postkontoen. Det bekrefter kommisæren for forbrukervern.

Foruten e-post skal svindlerne ha benyttet både telefon og telefaks for å lykkes, ifølge en talsperson for eiendomsmeglerforeningen Real Estate Institute of Western Australia (REIWA).

Ifølge REIWA er det en økende trend at eiendomsalg foregår uten at partene møtes, særlig ved transaksjoner med utenlandske kjøpere.

Det oppsiktsvekkende tyveriet ble anmeldt fredag i forrige uke, og saken blir nå etterforsket både av politi i utlandet så vel som politiet i Australia.

Landets personvernkommisær ber nå eiendomsmeglere forsikre at de kjenner identiteten til kundene sine.

Politiet utelukker ikke at svindlerne kan ha samarbeidet med eiendomsmegleren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.